Category

Blog
Een vijfjarig meisje [hierna: meisje] wordt aangereden door een taxibus die op een woonerf achteruitrijdt en het fietsende meisje niet ziet. De taxibus rijdt over het hoofd van het meisje..
Read More
Vrouw raakt gewond in verkeersongeval met als gevolg een blijvende functionaliteit van 5 á 10%. Door het opgelopen letsel is mevrouw niet meer in staat om werkzaamheden in de verzorgende sector te verrichten. Zij heeft meerdere..
Read More
Onlangs heeft de Rechtbank Oost-Brabant in een zaak waarin een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden de hoofdaannemer aansprakelijk geacht op grond van artikel 7:658 lid 4 BW jegens (ingehuurde) arbeidskracht van een onderaannemer..
Read More
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft uitspraak gedaan in een zaak waarbij een passagier van een taxibusje opstaat tijdens de rit en ten val komt bij een remactie..
Read More
Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch een voorligger aansprakelijk geacht na een inhaalmanoeuvre..
Read More
Fietser slaat links af waardoor inhalende fietser ten val komt. Op 28 mei 2019 oordeelde het Gerechtshof Den Haag dat de inhalende fietser beter had moeten anticiperen en heeft aan inhalende fietser 50% eigen schuld..
Read More
Een slachter, werkzaam bij Ekro, tijdens het uitvoeren van de slachtwerkzaamheden door een kalf tegen het hoofd geschopt en tegen een muur terecht gekomen..
Read More
1 2