Verzekeringsrecht

Trias Legal staat zowel werknemers als werkgevers bij in arbeidsrechtszaken. Te denken valt aan het opstellen en controleren van arbeidsovereenkomsten, tot aan het ontslagrecht én procederen bij de rechtbank.
Arbeidsrecht - Trias Legal letselschade advocatenkantoor

Verzekeringsrecht

U heeft een verzekering afgesloten, bijvoorbeeld voor uw auto, zodat u beschermd bent wanneer u schade oploopt. Vervolgens krijgt u een ongeval. Het doel van uw verzekering was dat de schade hierbij, gedeeltelijk, vergoed zou worden. Helaas kan hierbij een polisgeschil ontstaan, waardoor u uw vergoeding niet uitgekeerd krijgt. Bij Trias Legal helpen we u bij dergelijke geschillen. 

Wat is verzekeringsrecht?

Het verzekeringsrecht is een breed rechtsgebied. Simpel gezegd omvat het rechtsgebied alles wat met een verzekering te maken heeft. Het kan dus gaan om het opstellen van polisvoorwaarden voor een ondernemer, tot geschillen over of een schade wel of niet gedekt wordt door de polis. Het verzekeringsrecht gaat over de relatie tussen de verzekeraar en de verzekeringnemer en alle geschillen die tussen deze partijen kunnen ontstaan. 

Wat is een verzekering?

Bij het verzekeringsrecht gaat het om alle onduidelijkheden en geschillen die spelen met betrekking tot een verzekering. Maar wat is een verzekering precies? Een verzekering is een overeenkomst tussen de verzekeraar en de verzekeringnemer. De verzekeraar is in veel gevallen een verzekeringsmaatschappij. Bij de overeenkomst tussen verzekeraar en verzekeringnemer speelt altijd een onzekerheid: het is niet bekend of en wanneer de verzekeraar de verzekeringnemer moet betalen. 

Soorten verzekeringen

Globaal zijn verzekeringen in twee soorten in te delen: sommenverzekeringen en schadeverzekeringen. Bij een schadeverzekering is er een direct verband tussen de schade en de vergoeding. U verzekert zich bij dergelijke verzekeringen tegen financiële schade die u kunt lopen. Denk hierbij aan een autoverzekering voor het geval u betrokken raakt bij een ongeval. De schadeverzekering verzekert u ook voor de gevallen waarin u degene bent die de schade veroorzaakt heeft. Het werkt dus twee kanten op: als u schade lijdt, wordt het vergoed en als u schade veroorzaakt, wordt dit vergoed. 

Het directe verband tussen de schade en de vergoeding is bij een sommenverzekering niet aan te wijzen. De uitkering staat hierbij los van de daadwerkelijk geleden schade. Bij een sommenverzekering wordt het uitkeren van een verzekering verbonden aan het plaatsvinden van een bepaalde verbintenis. Een voorbeeld van een sommenverzekering is een overlijdensrisicoverzekering. Als u overlijdt, krijgt de begunstigde van de verzekering een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit bedrag staat los van de gevolgen van de gebeurtenis, in die zin dat er geen rekening wordt gehouden met bijvoorbeeld gederfde inkomsten.

Er zijn daarnaast vele soorten sommen- en schadeverzekeringen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Autoverzekering
 • Bedrijfsverzekering
 • Gezondheidsverzekering
 • Inkomensverzekering
 • Levensverzekering
 • Reisverzekering
 • Woonverzekering
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Het belang van verzekeringsrecht

Hieronder volgen enkele voorbeelden van het belang van het verzekeringsrecht.

 • U heeft een nieuwe auto gekocht. Hiervoor sluit u ook een nieuwe verzekering af. Al snel nadat u de auto heeft gekocht en nog voordat de nieuwe verzekering in werking treedt, raakt u betrokken bij een ongeval. Hierdoor kan er een geschil ontstaan of de verzekeraar de schade moet dekken, afhankelijk van de vraag of u een inloopverzekering heeft.
 • U bent per ongeluk vergeten bepaalde gegevens te melden bij het aangaan van uw verzekering. Hierdoor heeft u de mededelingsplicht geschonden. Als gevolg hiervan wil uw verzekeraar de schade niet uitkeren.
 • U heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor uw schildersbedrijf. Een van uw medewerkers heeft tijdens zijn werkzaamheden de ladder niet stevig staan, waardoor de ladder valt en het pand beschadigt. Volgens uw verzekeraar is er sprake van eigen schuld en zij willen de schade niet vergoeden.

De expertise van Trias Legal

Bij Trias Legal hebben we de expertise in huis om u te helpen bij uw verzekering. Of u particulier bent of ondernemer en of u aansprakelijk wordt gesteld of juist moeite heeft om uw schade vergoed te krijgen, we staan voor u klaar. Naast verzekeringsrecht specialiseren we ons ook in andere rechtsgebieden.

Wij helpen u graag bij de volgende rechtsgebieden:

De kracht van Trias Legal

Niemand zit erop te wachten om gebruik te moeten maken van zijn verzekering. Een geschil daarover kan daarom voor veel stress zorgen. Onze advocaat verzekeringsrecht helpt hierbij. Bij Trias Legal geloven we in een persoonlijke aanpak.

We bespreken samen wat de wenselijke uitkomst is en gaan hiervoor. Om u het vertrouwen te geven, maken we gebruik van no cure, no pay. Dit betekent dat we enkel een bedrag in rekening brengen wanneer het geschil tot een goed einde is gebracht.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig met betrekking tot het verzekeringsrecht? Wilt u graag meer informatie over de werkwijze van Trias Legal? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Daarnaast kunt u ons bereiken via info@triaslegal.nl. We zijn ook bereikbaar via Whatsapp. Stuur ons uw vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom Trias Legal?

 • No cure, no pay
 • Persoonlijke aanpak
 • Resultaatgericht
 • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40