Letselschade openbaar vervoer

Home > Letselschade openbaar vervoer

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval in het openbaar vervoer? Bijvoorbeeld in de trein, bus, metro of tram? Dan heeft u als passagier vrijwel altijd recht op een passende schadevergoeding. Neem bij letselschade in het openbaar vervoer contact op met Trias Legal. We helpen u graag bij het afhandelen van uw schadeclaim en zorgen ervoor dat alle relevante feiten en omstandigheden worden meegenomen. Daarnaast staan we u bij in de onderhandelingen met de tegenpartij. Neem vandaag nog contact op met Trias Legal en ontvang kosteloos juridisch advies over uw zaak.

Uw vervoerder is aansprakelijk voor de letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen in het openbaar vervoer, betekent dit dat de vervoerder niet heeft voldaan aan zijn verplichting om u veilig op uw bestemming te brengen. Maakt u bijvoorbeeld een nare val door een noodstop van de buschauffeur? Of raakt u betrokken bij een ongeval? Dan mag u de vervoerder aansprakelijk stellen voor uw schade.

De enige uitzondering is als er bij het ongeluk sprake was van overmacht. Als de vervoerder aantoont dat het ongeluk onmogelijk te voorkomen was, heeft u geen recht op een schadevergoeding.

Verzamel zo veel mogelijk bewijs na het ongeval

Heeft u als passagier letselschade opgelopen in het openbaar vervoer? Dan zijn er een aantal dingen waarop u moet letten. Verzamel zo veel mogelijk bewijs om aan te tonen dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Voorbeelden zijn:

  • Laat u door een arts onderzoeken als u fysieke schade heeft opgelopen
  • Maak foto’s van uw situatie
  • Meld de schade direct aan de vervoerder
  • Noteer de gegevens van getuigen
  • Noteer het nummer van de bus, trein of tram
  • Noteer het tijdstip dat u bent ingestapt en de locatie waar het ongeluk heeft plaatsgevonden
 
 

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 302 3928

Materiële en immateriële schade claimen

Of u nu materiële schade of immateriële schade heeft opgelopen, de vervoerder is in de meeste gevallen aansprakelijk. U mag uw schade dus gewoon claimen. De schadevergoeding kan bestaan uit een vergoeding voor uw kapotte kleding of bril. Maar ook uw reiskosten, medische kosten, eventuele studievertraging of huishoudelijke hulp kunnen worden vergoed.

Heeft u kortgeleden letselschade in het openbaar vervoer opgelopen? Dan is het verstandig om binnen 3 maanden uw letselschade te melden. Wacht dus niet te lang. Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding, moet u wel kunnen aantonen dat het letsel dat u heeft opgelopen daadwerkelijk het gevolg is van het ongeval.

Gratis juridische hulp bij Trias Legal

Als u slachtoffer bent geworden van een ongeval in het openbaar vervoer, is het aan te raden om juridische hulp in te schakelen. Trias Legal helpt u kosteloos bij het afhandelen van uw zaak en bij het verkrijgen van de hoogst mogelijke schadevergoeding. Ook voorzien we u van persoonlijk advies, helpen we bij het verzamelen van bewijsmateriaal en begeleiden we u door het gehele proces.  

Over letselschadebureau Trias Legal

Wilt u gebruik maken van onze gratis dienstverlening? De specialisten van Trias Legal spreken Nederlands, Engels, Arabisch en Turks. Zo kunnen we iedereen zo goed mogelijk van dienst zijn. Heeft u vragen over uw situatie of wilt u letselschade melden? Neem contact op met ons letselschadebureau via 010-600 3380 of info@triaslegal.nl. Bij spoed zijn we 24/7 bereikbaar.

Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40