Letselschade als uitzendkracht

Bedrijfsongeval uitzendkracht

Heeft u letselschade opgelopen tijdens uw werk als uitzendkracht? Het kan een complexe situatie zijn, maar weet dat u veel rechten heeft. Als uitzendkracht bent u in veel gevallen net zo beschermd als een vaste medewerker. Dit betekent dat u recht heeft op schadevergoeding als u letselschade oploopt tijdens uw werkzaamheden. De wet stelt duidelijke regels over werkgeversaansprakelijkheid, en wij bij Trias Legal kunnen u helpen deze te begrijpen en toe te passen.

Wat houdt letselschade in?

Letselschade kan optreden in verschillende vormen. Dit kan variëren van fysiek letsel door een ongeval op de werkplek, zoals het vallen van hoogte of een ongeluk met machines. Ook psychisch letsel, veroorzaakt door bijvoorbeeld werkgerelateerde stress of intimidatie, valt onder letselschade. De impact van deze incidenten op uw persoonlijke en professionele leven kan enorm zijn, niet alleen fysiek maar ook emotioneel en financieel.

Het is belangrijk om te weten dat er specifieke wetten en regels zijn die u beschermen als uitzendkracht. Deze wetgeving zorgt ervoor dat u recht heeft op een veilige werkomgeving en dat u, in het geval van een ongeval, aanspraak kunt maken op een passende compensatie. Bij Trias Legal zijn we er om u door de complexe juridische vraagstukken te begeleiden en te zorgen dat uw rechten volledig worden gerespecteerd.

Aansprakelijkheid bij letselschade als uitzendkracht

Wanneer u als uitzendkracht letselschade oploopt, is de vaststelling van de aansprakelijkheid een cruciale stap. Maar hoe wordt er bepaalt wie verantwoordelijk is voor de vergoeding van uw schade? Want in feite is er sprake van twee werkgevers. De complexiteit van deze aansprakelijkheidsvraagstukken benadrukt het belang van deskundig juridisch advies.

Artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek stelt dat meestal de werkgever verantwoordelijk is voor schade die werknemers oplopen tijdens het werk. In de uitzendsector omvat dit zowel het uitzendbureau (formele werkgever) als de inlenende onderneming (materiële werkgever). Doorgaans wordt de inlenende onderneming aansprakelijk gesteld. Dat komt omdat deze direct invloed heeft op de werkomgeving en verantwoordelijk is voor het bieden van een veilige werkomgeving, ongeacht of u een vaste werknemer of een uitzendkracht bent.

Wanneer stelt u iemand aansprakelijk?

U kunt het uitzendbureau en de inleidende onderneming aansprakelijk stellen als een van beide of beide partijen hun zorgplicht niet zijn nagekomen. Bijvoorbeeld als:

  • Beide of een van de partijen controle heeft over de werkplek en daardoor een concrete verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de uitzendkracht.
  • Er geen adequate instructies of preventieve maatregelen zijn getroffen die het ongeval mogelijk hadden kunnen voorkomen.
  • Er geen sprake is van algemeen bekende risico’s die de uitzendkracht redelijkerwijs had moeten kennen.
  • Er tekortkomingen zijn in de aandacht voor de veiligheid van de uitzendkracht door het uitzendbureau of de inlenende partij, inclusief onvoldoende toezicht of voorzorgsmaatregelen.

In deze gevallen kan de uitzendkracht een beroep doen op zijn of haar rechten en compensatie eisen voor geleden schade.

Stappenplan bij letselschade als uitzendkracht

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval? Volg dan de volgende stappen.

  1. Breng uzelf (en anderen) in veiligheid en bezoek direct een huisarts, EHBO of het ziekenhuis.
  2. Informeer uw uitzendbureau en de inlenende werkgever onmiddellijk over het ongeval.
  3. Verzamel zoveel mogelijk bewijs, zoals foto’s, getuigenverklaringen, medische rapporten et cetera.
  4. Neem contact op met Trias Legal voor juridische bijstand.
  5. Onze letselschade advocaten helpen u met het indienen van een letselschadeclaim.

Bereken uw schadevergoeding

Om te begrijpen of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding na letselschade, biedt Trias Legal een nuttige online tool. Deze tool helpt u te bepalen of u recht heeft op compensatie, gebaseerd op de specifieke omstandigheden van uw situatie. Het is een eerste stap om inzicht te krijgen in uw rechten en de mogelijkheden voor vergoeding, rekening houdend met factoren als de aard van het letsel en de omstandigheden van het ongeval.

Hoe Trias Legal kan helpen

Bij Trias Legal begrijpen we de uitdagingen waarmee uitzendkrachten geconfronteerd kunnen worden bij letselschade. Ons gespecialiseerde team biedt daarom niet alleen deskundige juridische bijstand in letselschadezaken, maar doet dit ook op een financieel toegankelijke manier. We bieden gratis hulp en advies om uw situatie te beoordelen en te bepalen welke stappen nodig zijn om uw rechten te beschermen en een eerlijke compensatie te verkrijgen.

Daarnaast werken we op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat onze vergoeding afhankelijk is van het succes dat we behalen in uw zaak. Als we er niet in slagen een compensatie voor u te verkrijgen, dan brengen wij geen kosten in rekening. Deze aanpak benadrukt onze toewijding aan uw zaak en verzekert u ervan dat wij ons volledig inzetten voor het beste resultaat. Let op: voor elk dossier kunnen bijzondere afspraken gemaakt worden.

Neem contact op met Trias Legal

Heeft u letselschade opgelopen als uitzendkracht? U staat er niet alleen voor. Neem vandaag nog contact op met Trias Legal voor deskundige juridische ondersteuning. Bel ons of vul ons online formulier in voor een vrijblijvend gesprek.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 - 600 3379