Letselschade bij zwartwerken

Hoewel zwartwerken in Nederland illegaal is, komt het nog regelmatig voor in bepaalde beroepen, zoals bij sommige klusjesmannen en schoonmakers. Heeft u letselschade bij het zwartwerken opgelopen? Dan is het belangrijk om te weten waar u recht op heeft. Trias Legal helpt u graag bij het aansprakelijk stellen van de werkgever en het claimen van een zo hoog mogelijke schadevergoeding.

Aansprakelijkheid van uw werkgever

Als u letselschade oploopt tijdens het zwartwerken, kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor uw schade. Ondanks dat het werk illegaal is, heeft de werkgever de verplichting om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Als de werkgever deze verplichting niet nakomt en u als gevolg daarvan letsel oploopt, kan hij aansprakelijk zijn voor uw letselschade.

Psychische en lichamelijke letselschade door zwartwerken

Lichamelijke letselschade als gevolg van zwartwerken, kan variëren van lichte verwondingen tot ernstige of blijvende letselschade. Denk bijvoorbeeld aan letsel door het gebruik van gevaarlijk gereedschap of longproblemen door het inademen van schadelijke stoffen.

Ook kunt u na het ongeval last krijgen van psychische letselschade. Denk bijvoorbeeld aan een posttraumatische stressstoorniss (PTSS) na een traumatische gebeurtenis of een depressie als gevolg van chronische pijn of angst. Het is daarom van belang om de klachten serieus te nemen en bij letselschade snel actie te ondernemen.

Inkomensverlies door letselschade bij zwartwerken

Letselschade bij zwartwerken kan niet alleen lichamelijke of emotionele schade veroorzaken, maar ook financiële gevolgen hebben. Als u door uw letsel niet meer in staat bent om uw werk uit te voeren, kan dit leiden tot inkomensverlies. Deze financiële gevolgen kunnen vervolgens weer reden zijn voor extra stress en geldzorgen. Daarom heeft u in deze situatie, ook bij zwartwerken, recht op een schadevergoeding. Hiermee kunt u de financiële lasten beter opvangen en kunt u zich volledig richten op uw herstel.

Verzamel genoeg bewijs voor de verzekering

Het kan lastig zijn om de werkgever aansprakelijk te stellen als u letselschade oploopt bij zwartwerken. Dit komt omdat er vaak geen officiële arbeidsovereenkomst of loonstrookjes zijn. Toch kunt u ook in dit geval in aanmerking komen voor een passende schadevergoeding. Hiervoor heeft u een aantal dingen nodig om genoeg bewijs te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Foto’s van uw letselschade
  • Foto’s van uw werkplek of het ongeval
  • Getuigenverklaringen
  • Meld de schade direct aan uw werkgever
  • Medische rapporten waaruit blijkt dat uw klachten zijn veroorzaakt door het zwartwerken

Vergoeding letselschade zwartwerk

Een schadevergoeding kan bestaan uit verschillende componenten, zoals medische kosten, verlies van inkomen, smartengeld en eventuele toekomstige kosten. Echter is het wel belangrijk om te bewijzen dat uw opgelopen letselschade daadwerkelijk het gevolg is van het zwartwerken. Dit kunt u het beste aantonen met een medisch rapport van uw arts.

 
 

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 302 3928

Letselschade bij zwartwerken: gratis rechtshulp

Als u letselschade oploopt tijdens het zwartwerken, is het aan te raden om een letselschadeadvocaat of -jurist in te schakelen. Letselschadebureau Trias Legal helpt u gratis bij het verzamelen van bewijsmateriaal en het berekenen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Verder adviseren we u over de beste manier om uw zaak aan te pakken ondersteunen we u bij de onderhandeling met uw werkgever of de verzekeraar van uw werkgever. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze gratis rechtshulp.

Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40