Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

Home > Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

U bent betrokken geweest bij een ongeval en heeft hierdoor schade geleden. Dit is erg vervelend. Natuurlijk wilt u deze schade zo snel en zo goed mogelijk vergoed krijgen. Een letselschade advocaat kan u hierbij ondersteunen. Neem gerust contact op met Trias Legal voor meer informatie of gericht advies.

  • Persoonlijke betrokken
  • No cure, no pay
  • Resultaatgerichte en transparante aanpak

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade. Hij of zij onderscheidt zich dus van overige advocaten door de specifiek opgedane kennis. Om advocaat te mogen zijn, is het in Nederland verplicht om een universitaire studie rechten af te ronden en de beroepsopleiding te doorlopen. Tijdens deze beroepsopleiding heeft een letselschade advocaat zich gespecialiseerd in de letselschade.

De letselschade advocaat staat u bij in het proces om uw schade vergoed te krijgen. Dit bestaat uit een ruim en divers takenpakket. Allereerst helpt de advocaat u om de aansprakelijkheid vast te stellen en de tegenpartij aan te spreken. Het takenpakket van de letselschade advocaat bestaat verder uit het adviseren van u als klant en het overleggen met zowel u als de tegenpartij. De letselschade advocaat onderhandelt namens u met de tegenpartij om het beste resultaat voor u te behalen.

Wanneer schakelt u een letselschade advocaat in?

De letselschade advocaat is er om de zwaardere vormen van letsel en schade af te handelen. Kleine schade, zoals een kapot gereden spiegel of een schaafwond, kunt u zelf afhandelen. Als het gaat om ingewikkeldere zaken, zoals botbreuken of een whiplash, doet u er verstandig aan een advocaat in te schakelen. Er zijn verschillende redenen om een letselschade advocaat in te schakelen.

Bij een nasleep van een ongeval 

Allereerst kan het mentaal zwaar en uitputtend voor u zijn om de procedure te voeren en uw schade vergoed te krijgen als u nog met de nasleep van een ongeval te maken heeft. De letselschade advocaat neemt u veel werk en ook zorgen uit handen door de procedure namens u te voeren en namens u in overleg met de tegenpartij te gaan. Dit gaat natuurlijk in samenspraak met u en uw wensen worden hierbij niet uit het oog verloren. 

Voor extra vakkennis en kunde

Daarnaast heeft de letselschade advocaat de inhoudelijke kennis om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. De letselschade advocaat heeft de ervaring om niet enkel naar de materiële schade te kijken, maar ook naar de immateriële schade die u geleden heeft. Met een letselschade advocaat is er misschien meer te vorderen dan waar u in eerste instantie aan gedacht had. 

 
 

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 302 3928

In welk stadium moet u een letselschade advocaat inschakelen?

Als u geholpen wilt worden door een letselschade advocaat kunt u deze het beste zo vroeg mogelijk in het proces inschakelen. Door de advocaat al in een vroeg stadium te benaderen, is hij op de hoogte van alles wat er in het proces gebeurt. Op deze manier zit de advocaat boven op de zaak en gaat er niet onbedoeld door de tijd feiten verloren.

Als u direct een letselschade advocaat inschakelt, kan hij u ook helpen met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Het is daarnaast niet onmogelijk om een advocaat in een later stadium in te schakelen. Dit kan als u bijvoorbeeld niet met de tegenpartij uit de hoogte van de vergoeding komt of dat de rechtsbijstandsverzekeraar niet tot actie overgaat. Als u op problemen stuit gedurende de procedure, kan de advocaat helpen door orde te stellen en in overleg te treden met de andere partijen. 

Kosteloze hulp bij Trias Legal

Als u ingrijpende schade heeft geleden, is het altijd verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Het inschakelen van een advocaat is kosteloos. De aansprakelijke partij dient uw kosten hiervoor te vergoeden.

Neem contact op met Trias Legal

Wilt u meer informatie over wanneer u een letselschade advocaat moet inschakelen? Of spreekt u graag met een van onze letselschade specialisten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt contact opnemen via het contactformulier. Daarnaast kunt u een bericht sturen via Whatsapp. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40