Letselschade advocaat

Home > Letselschade advocaat

Letselschade advocaat inschakelen?

Als u letselschade heeft opgelopen, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Het claimen van deze vergoeding kan helaas nog wel eens lastig zijn. Wilt u hulp bij het claimen van de vergoeding en daarom de hulp inschakelen van een letselschadeadvocaat? Kies dan voor Trias Legal om u bij te staan gedurende het hele proces. Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek bij ons op kantoor of op een andere gewenste locatie. We vertellen u graag wat we voor u kunnen doen.

 • Deskundig en ervaren personeel
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
 • Gratis rechtshulp

Wat is een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in het rechtsgebied letselschade. Om de titel advocaat te mogen voeren, is het in Nederland verplicht dat deze persoon een juridische opleiding heeft doorlopen op universitair niveau en vervolgens een beroepsopleiding. In deze beroepsopleiding specialiseert de letselschade advocaat zich verder in het rechtsgebied letselschade. Trias Legal werkt samen met huisadvocaten.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat staat u van begin tot eind bij in een zaak. De advocaat stelt vast of u recht heeft op een schadevergoeding. Als dit het geval is, zal hij u verder helpen door het berekenen van het schadebedrag en eventueel smartengeld. Hij begeleidt u in het proces en onderhandelt namens u.

Samen met u wordt vastgesteld welke vergoeding passend wordt geacht en samen wordt gekeken hoe tot een zo redelijk mogelijke schadevergoeding gekomen kan worden. Daarnaast onderhoudt de letselschade advocaat contact met de tegenpartij en diens verzekering. Als de zaak voor de rechter moet komen, zal de advocaat u in de rechtbank vertegenwoordigen. Kort samengevat:

 • Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij
 • In gesprek gaan met de verzekeraar
 • Het verzamelen van bewijsstukken rondom uw schade
 • Het regelen van een voorschot indien nodig
 • Informatie opvragen bij artsen en therapeuten
 • Onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij
 • Het regelen van een rechtvaardige letselschadevergoeding, inclusief smartengeld

Tussenschakel in uw proces

De letselschade advocaat is op veel gebieden een tussenschakel in uw proces. Allereerst zal de advocaat contact onderhouden met de tegenpartij, eventueel diens advocaat en zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar van de tegenpartij zal de vergoeding zo laag mogelijk willen houden, uw advocaat gaat voor het beste resultaat.

De advocaat zal dus de onderhandelingen met de verzekeraar voor u aangaan. Mochten er problemen ontstaan met werkgevers, de gemeente of het UWV, dan zal de advocaat u ook hierbij bijstaan. 

Deskundigen betrekken

Soms is er in een letselschadezaak extra expertise nodig, bijvoorbeeld om de ernst van het letsel vast te stellen of de waarschijnlijkheid van aansprakelijkheid van de tegenpartij. In dergelijke gevallen gaat de advocaat voor u op zoek naar deskundigen om uw verhaal zo sterk mogelijk te maken. 

 
 

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 600 3379

 

Buiten de rechtbank

Bij advocaten wordt vaak vrijwel direct ook aan rechters en de rechtbank gedacht. Toch is dit in veel letselschadezaken niet het geval. De advocaat letselschade staat u bij om tot een voor u zo goed mogelijke uitkomst te komen. Om tot dit resultaat te komen, wordt onderling overleg gevoerd met de verzekeraar en eventueel advocaat van de tegenpartij.

In het grootste gedeelte van de letselschadezaken wordt door onderhandeling al de beoogde uitkomst bereikt. Als een zaak wel naar de rechtbank gaat, gaat het vaak om de vraag of de tegenpartij aansprakelijk is. 

Verschil letselschade advocaat en letselschade specialist

Als u betrokken bent bij een letselschadezaak kunt u ervoor kiezen om u te laten bijstaan door een letselschade advocaat of een letselschade specialist. In eerste instantie lijkt hier geen groot verschil in te zitten. De benaming ‘specialist’ geeft immers aan dat iemand verstand heeft van dat vakgebied.

Een belangrijk verschil is echter dat de titel ‘advocaat’ een beschermde titel is. Enkel wanneer een juridische opleiding op universitair niveau, de beroepsopleiding en een specialisatie op het gebied van letselschade zijn doorlopen mag iemand de titel ‘letselschade advocaat’ dragen. Ook moet diegene ingeschreven staat bij de Orde van Advocaten.

De titel ‘letselschade specialist’ is daarentegen niet beschermd. Het is dus mogelijk deze titel te voeren zonder enige juridische achtergrond. Ook mag een letselschade expert u niet vertegenwoordigen in de rechtszaal. 

Wanneer schakelt u een letselschade advocaat in?

U kunt het beste een letselschade advocaat al zo vroeg mogelijk inschakelen nadat de letselschade geleden is. Op deze manier kan de advocaat u goed bijstaan. Als de advocaat al vroeg in het proces betrokken is, kan hij de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststellen en een aansprakelijkheidsbrief opstellen.

Het is daarnaast mogelijk om de advocaat in een later stadium te betrekken. Ook als u zelf de tegenpartij al aansprakelijk heeft gesteld, maar met de verzekering niet uitkomt over de hoogte van de vergoeding kan de advocaat u bijstaan. 

Kosten van een letselschade advocaat

Bijstand van een advocaat kost geld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het aantal uren dat de advocaat aan uw zaak besteed heeft. Wettelijk gezien is het niet toegestaan om hier een vergoeding voor te vragen.

Toch kan het inschakelen van een advocaat onder de streep uiteindelijk wel gratis zijn voor u. In de wet is bepaald dat de tegenpartij de advocatenkosten zover redelijk dient te vergoeden als hij in het ongelijk gesteld wordt. Als u de zaak wint, worden de advocatenkosten daarom meegenomen onder de schadeclaim en krijgt u het bedrag terug.

Hele fijne ervaring met Trias Legal gehad, ze gaan tot het uiterste voor je. Zeker een aanrader!

Sue-Yenne S.

Dossier behandeld bij Trias Legal. Altijd een snelle reactie en een top medewerker die op alles meteen informatie kan verstrekken!

Kivanc A.

Ik ben erg tevreden met hoe ze cliënten benaderen en de contactlegging is heel goed plus de snelle reacties als er nieuws is van de tegenpartij.

Mustafa O.

Contactgegevens Trias Legal

Meer weten over letselschade advocaten? Of weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur ons een berichtje via Whatsapp of laat uw vraag achter in ons contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom Trias Legal?

 • No cure, no pay
 • Persoonlijke aanpak
 • Resultaatgericht
 • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40