Letselschade advocaat

Letselschade advocaat inschakelen?

Als u letselschade heeft opgelopen, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Het claimen van deze vergoeding kan helaas nog wel eens lastig zijn. Wilt u hulp bij het claimen van de vergoeding en daarom de hulp inschakelen van een letselschade advocaat? Kies dan voor Trias Legal om u bij te staan gedurende het hele proces. Neem contact met ons op voor een gratis intakegesprek bij ons op kantoor of op een andere gewenste locatie. We vertellen u graag wat we voor u kunnen doen.

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat staat iemand met letselschade door een ongeval bij tijdens het letselschadeproces. Dit proces bestaat uit het aansprakelijk stellen van de andere partij tot aan de betaling van het schadebedrag. Gedurende het traject houdt onze advocaat zich bezig met het volgende:

 • Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij
 • In gesprek gaan met de verzekeraar
 • Het verzamelen van bewijsstukken rondom uw schade
 • Het regelen van een voorschot indien nodig
 • Informatie opvragen bij artsen en therapeuten
 • Onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij
 • Het regelen van een rechtvaardige letselschadevergoeding, inclusief smartengeld

Wanneer moet ik een letselschade advocaat inschakelen?

Het inschakelen van een letselschade advocaat is verstandig als u naar de rechtbank stapt met uw zaak. Een letselschade advocaat of letselschade jurist kunt u inschakelen in onder andere de volgende situaties:

Bedrijfsongeval letselschade

We spreken van een bedrijfsongeval wanneer er schade is ontstaan tijdens werktijd, de pauzes zijn hierin meegerekend. We vertellen u graag meer over de juridische stappen bij letselschade na een bedrijfsongeval.

Verkeersongeval letselschade

Als u een aanrijding heeft gehad of in botsing bent gekomen met een ander voertuig, spreken we van een verkeersongeval. We vertellen u graag meer over de juridische stappen bij letselschade na een verkeersongeval.

Letselschade door dieren

Bent u op straat aangevallen door een dier? Dan is de eigenaar van het dier altijd aansprakelijk voor de gemaakte kosten. Denk hierbij aan ziekenhuisbezoeken en medicijnen. Heeft u vragen over letselschade door dieren? Neem dan contact met ons op. We vertellen u er alles over.

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 600 3379

Wat kost een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat rekent een bepaald uurtarief. Met een letselschade advocaat bent u dus hoe dan ook geld kwijt, ook als hij of zij de zaak niet rond krijgt. Bij letselschade juristen werkt dit iets anders. Het is namelijk wettelijk bepaald dat de kosten die u maakt voor het inschakelen van juridische hulp bij letselschade te verhalen zijn op de veroorzaker van het ongeval. Dit betekent dat u geen kosten hoeft te maken. We verhalen gratis uw schade op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade specialist

Wanneer u met uw schadeproces naar de rechter wilt, heeft u een letselschade advocaat nodig. Indien u de schade wilt laten vergoeden zonder dat u daarvoor naar de rechtbank hoeft, dan kunt u een letselschade jurist inschakelen. In 95% van de gevallen hoeft u met uw dossier overigens niet naar de rechtbank.

De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade

Wanneer het aankomt op letselschade zijn er verschillende schadeposten die veel voorkomen. We hebben de 10 meest voorkomende voor u op een rijtje gezet:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid na het ongeval
 2. Medische kosten door het ongeval
 3. Kosten rondom hulp in het huishouden
 4. Verzorgingskosten
 5. Een studievertraging
 6. Reparatiekosten
 7. Vervangingskosten
 8. Onderhoudskosten aan bijvoorbeeld het huis en de tuin
 9. Energiekosten
 10. Smartengeld

Juridische hulp bij letselschade

Een ongeval met letselschade is altijd erg vervelend en kan zelfs een flinke impact hebben op uw leven. In sommige gevallen bent u zelfs tijdelijk niet in staat om voor uw rechten op te komen, daarom is het verstandig een letselschade jurist in te schakelen.

Bij Trias Legal helpen we u met het opmaken van uw letselschadedossier en zorgen we ervoor dat u de maximale schadevergoeding ontvangt. Neem contact met ons op via 010-600 3380 voor een gratis eerste adviesgesprek.

  Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

  Wij helpen u graag!

  Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

  +31(0)10 799 70 40

  info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

  Terugbelverzoek
  Gelieve enkel nummers
  Direct contact met Trias Legal
  advocaat
  ?

  Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40