Letselschade na eenzijdig ongeval

Letselschade eenzijdig ongeval

Een eenzijdig ongeval kan een plotselinge impact hebben op uw leven. Letselschade is niet alleen fysiek en emotioneel belastend, maar kan ook financiële onzekerheid met zich meebrengen. Bij Trias Legal begrijpen we dat en bieden we gespecialiseerde ondersteuning om u te helpen bij het claimen van uw letselschadevergoeding. Ons doel is om u door het proces van het claimen van een letselschadevergoeding te leiden, zodat u zich kunt richten op wat echt telt: uw herstel en toekomst.

Wat is een eenzijdig ongeval?

Een eenzijdig ongeval betreft een situatie waarbij slechts één verkeersdeelnemer schade lijdt zonder de betrokkenheid van anderen. Dergelijke incidenten kunnen uiteenlopen van een bestuurder die de macht over het stuur verliest en een obstakel raakt, tot een voetganger die ten val komt door een ongelijke stoep of een motorrijder die uitglijdt op losliggend grind.

De gevolgen van deze ongevallen kunnen variëren van lichte kneuzingen tot ernstige verwondingen met langdurige impact. Ondanks de afwezigheid van andere partijen, is het mogelijk om een schadevergoeding te claimen voor de letselschade die men oploopt bij dergelijke eenzijdige incidenten.

Wat te doen na een ongeval?

In het geval van een ongeval is het cruciaal om onmiddellijk medische hulp te zoeken, zelfs als de verwondingen op het eerste gezicht niet ernstig lijken. Een grondige medische evaluatie is niet alleen essentieel voor uw gezondheid, maar dient ook als belangrijk bewijs voor uw letselschadeclaim.

Documenteer uw verwondingen en alle medische behandelingen zorgvuldig. Zodra u in staat bent, is het raadzaam om contact op te nemen met een specialist van Trias Legal. We kunnen uw situatie beoordelen en u adviseren over de volgende stappen om te zorgen dat u de compensatie ontvangt waar u recht op heeft.

Wie vergoedt uw schade na het eenzijdige ongeval?

Na een eenzijdig ongeval rijst vaak de vraag: wie draait er op voor de kosten? In de meeste gevallen ligt de financiële verantwoordelijkheid bij u, tenzij uw verzekeringspolis dit anders bepaalt. De mate van dekking en de soorten schade die vergoed worden, zijn afhankelijk van de details van uw verzekeringspakket. Laten we eens kijken naar de verschillende verzekeringsvormen en ontdekken wat ze voor u kunnen betekenen in dergelijke situaties.

WA-verzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is een verzekering die elke autobezitter dient te hebben in Nederland. Deze verzekering dekt de schade die u aan anderen veroorzaakt in het geval van een ongeval. Bij een eenzijdig ongeval biedt de WA-verzekering bescherming voor de schade die inzittenden lijden, zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is voor het ongeval. Maar let op: de WA-verzekering dekt niet de schade die u oploopt bij een eenzijdig ongeval waar u zelf verantwoordelijk voor bent.

Allrisk autoverzekering

Een allrisk autoverzekering (volledig cascoverzekering) biedt de meest uitgebreide dekking, inclusief schade aan uw eigen voertuig bij een eenzijdig ongeval, zélfs als u de veroorzaker bent. Deze verzekering biedt een geruststellende zekerheid dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan na een ongeval. Letselschade en schade aan persoonlijke bezittingen zijn doorgaans niet gedekt onder deze polis.

Schadeverzekering Voor Inzittenden (SVI)

De Schadeverzekering Voor Inzittenden (SVI) is een aanvullende verzekering die de daadwerkelijk geleden schade van zowel bestuurder als passagiers dekt na een ongeval, ongeacht wie er schuldig is. Dit betekent dat bij een eenzijdig ongeval, waarbij u bijvoorbeeld tegen een object aanrijdt, de SVI de schade aan de inzittenden vergoedt. Deze verzekering is een essentiële aanvulling voor iedereen die de financiële risico’s van een ongeval tot een minimum wil beperken.

Ongevallenverzekering Voor Inzittenden (OVI)

De Ongevallenverzekering Voor Inzittenden (OVI) is een sommenverzekering die uitkeert bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval, onafhankelijk van de schuldvraag. Bij een eenzijdig ongeval zorgt de OVI voor een vooraf vastgesteld bedrag aan de betrokkenen of hun nabestaanden. Deze verzekering is vooral bedoeld als een financiële steun voor de meest ernstige gevolgen van een ongeval.

Hulp bij het claimen van uw schadevergoeding

Letselschade kan verstrekkende gevolgen hebben, niet alleen direct na het ongeval, maar ook op de lange termijn. Het kan leiden tot chronische pijn, beperkingen in mobiliteit, langdurige medische behandelingen en zelfs psychologische trauma’s. Bovendien kan het uw vermogen om te werken beïnvloeden, wat resulteert in inkomstenverlies en financiële zorgen. Ons team begrijpt de complexiteit van uw situatie en zorgt ervoor dat u de volledige compensatie krijgt die u nodig heeft voor bijvoorbeeld:

  • Aanpassingen aan de levensstijl: als uw verwondingen aanpassingen aan uw huis of voertuig vereisen.
  • Pijn en lijden: vergoeding voor de fysieke en emotionele impact van uw verwondingen.
  • Toekomstige medische en revalidatiekosten: zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de voortdurende zorgkosten.
  • Verlies van inkomsten en toekomstige verdienmogelijkheden: het claimen van compensatie voor huidig en toekomstig inkomstenverlies.

Door samen te werken met Trias Legal, kunt u zich concentreren op wat het belangrijkste is: uw herstel en welzijn.

Waarom kiezen voor Trias Legal?

Ons team van deskundige letselschade advocaten heeft uitgebreide ervaring met een breed scala aan letselschadezaken, inclusief die na eenzijdige ongevallen. Wij bieden:

  • Gratis juridische evaluatie: we beoordelen uw situatie en adviseren over uw mogelijkheden voor schadevergoeding.
  • Professionele claimafhandeling: onze advocaten nemen het proces van claimen uit handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel.
  • No cure, no pay: als we er niet in slagen u te compenseren, dan brengen we geen kosten in rekening.

Neem de eerste stap naar herstel

Heeft u letselschade opgelopen na een eenzijdig ongeval en wilt u weten wat uw rechten zijn? Neem vandaag nog contact op met Trias Legal voor een vrijblijvend gesprek. We zijn er om u te helpen uw recht op schadevergoeding te realiseren.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40