Wat kost het claimen van letselschade?

Claim uw letselschade met Trias Legal

Bij het ervaren van letsel door een ongeval staan slachtoffers vaak voor de uitdaging om niet alleen te herstellen van hun verwondingen, maar ook om een schadevergoeding te claimen. Een belangrijke vraag die hierbij opkomt is: wat kost het claimen van letselschade? Bij Trias Legal is ons doel om deze zorg volledig van u weg te nemen.

Kosteloze juridische ondersteuning

Onze juridische ondersteuning bij het claimen van uw letselschade is in principe geheel kosteloos. Dit is mogelijk omdat we alle buitengerechtelijke kosten verhalen op de verzekeraar van de partij die verantwoordelijk is voor uw letsel. De Nederlandse wet biedt namelijk de mogelijkheid om deze kosten, als onderdeel van uw totale schadeclaim, op de tegenpartij te verhalen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de kosten van onze diensten; we staan klaar om u te ondersteunen zonder dat dit u iets kost.

Uitzonderingen op de regel

Hoewel we streven naar een volledig kosteloze dienstverlening, zijn er enkele situaties waarin u mogelijk toch te maken krijgt met kosten. In beide situaties behandelt Trias Legal uw zaak als die van een derde partij, wat betekent dat we de kosten niet rechtstreeks bij de verzekeraar kunnen claimen.

Overstappen naar een andere belangenbehartiger

Mocht u tijdens het proces besluiten over te stappen naar een andere belangenbehartiger, dan zijn wij niet langer in staat de gemaakte kosten te verhalen. In dat geval worden deze kosten aan u doorberekend.

Vroegtijdig beëindigen van uw dossier

Als u besluit om uw dossier te sluiten voordat er een overeenkomst over de uiteindelijke letselschadevergoeding is bereikt, vervalt onze mogelijkheid om de kosten te verhalen. De tot dan toe gemaakte kantoorkosten zullen dan voor uw eigen rekening komen.

Ook uw letselschade claimen? Neem contact met ons op

Het proces van letselschade claimen kan complex zijn, maar u hoeft dit pad niet alleen te bewandelen. Trias Legal biedt deskundige ondersteuning om ervoor te zorgen dat u de compensatie ontvangt waar u recht op heeft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Bekijk het stappenplan voor het claimen van letselschade en neem vandaag nog contact op met Trias Legal.

Veelgestelde vragen over het claimen van letselschade

Hoe start ik het proces om letselschade te claimen bij Trias Legal?

Om uw letselschadeclaim te starten, kunt u eenvoudig contact met ons opnemen via onze website, per e-mail of telefoon. Een van onze experts zal dan met u een intakegesprek plannen om uw situatie te beoordelen en het verdere proces uit te leggen.

Hoelang duurt het letselschadeproces?

De duur van het letselschadeproces varieert afhankelijk van de complexiteit van uw zaak, de erkenning van aansprakelijkheid door de tegenpartij en het herstelproces. Tijdens het intakegesprek kunnen we een eerste inschatting geven, maar houd er rekening mee dat elk geval uniek is.

Wat als mijn situatie verandert tijdens het claimproces?

Het is belangrijk dat u ons op de hoogte houdt van eventuele veranderingen in uw situatie, zoals verbetering of verslechtering van uw letsel, veranderingen in uw inkomen of werkstatus. Deze informatie kan van invloed zijn op uw claim en de uiteindelijke vergoeding.

Kan ik ook een claim indienen voor psychologische schade?

Ja, naast materiële schade kunt u een claim indienen voor immateriële schade, zoals pijn, lijden en verlies aan levensvreugde. Dit staat bekend als smartengeld.

Wat gebeurt er als de tegenpartij niet aansprakelijkheid erkent?

Als de tegenpartij aansprakelijkheid niet erkent, kunnen we verdere bewijzen verzamelen en, indien nodig, juridische stappen ondernemen om uw recht op schadevergoeding af te dwingen. Ons team heeft uitgebreide ervaring in het succesvol afhandelen van dergelijke zaken.

Wat gebeurt er met de kosten als de aansprakelijkheid niet wordt erkend?

 Mocht het ons niet lukken om de aansprakelijkheid erkend te krijgen, dan zullen we ons beraadslagen voor vervolgstappen via een gerechtelijke procedure. De eventuele kosten zullen dan eerst met u afgestemd worden, dat u niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Ons doel is om de aansprakelijkheid erkend te krijgen zodat alle gemaakte kosten (inclusief de BGK) verhaald kunnen worden bij de tegenpartij, waardoor het voor u kosteloos blijft.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40