Letselschade zzp

Letselschade opgelopen als zzp’er?

Het werk als zzp’er heeft een aantal voordelen. Zo hebben zzp’ers de nodige vrijheid om hun werkdag zelf in te delen en ze bepalen zelf welke opdrachten ze al dan niet aannemen. Maar het is niet altijd even leuk, want stel u krijgt als zzp’er te maken met een ongeluk waarbij u letselschade oploopt, dan brengt dit meerdere nare gevolgen met zich mee. U kunt voor bepaalde of onbepaalde tijd niet werken met het gevolg dat u geen inkomsten heeft.

Daarnaast krijgt u te maken met extra kosten, waaronder bijvoorbeeld medische kosten. U ziet dat letselschade voor ondernemers zzp naast het lichamelijke leed ook direct invloed heeft op uw financiële situatie. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk te bekijken of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Neem contact op met de specialisten van Trias Legal.

Voorbeelden van letselschade bij zzp’ers

Hoe ontstaat letselschade voor zzp ondernemers? Veel voorkomende ongevallen bij zzp’ers zijn onder meer ongelukken in het verkeer, zoals een aanrijding met de auto, fiets of scooter. U kunt eveneens als passagier betrokken raken bij een ongeluk. Ook ongevallen op het werk komen regelmatig voor. Dit kan een bedrijfsongeval zijn dat voortkomt uit een onveilige werksituatie of een apparaat dat niet naar behoren werkt. Tot slot vallen ook verwondingen die mensen oplopen door de beet van een hond onder letselschadegevallen.

Schadeposten bij letselschade voor zzp

Inkomensverlies is uiteraard de grootste schadepost als u met letselschade in aanraking komt. Ook bent u misschien tijdelijk niet in staat om nieuwe opdrachten aan te nemen, heeft u extra uitgaven wegens vervangend personeel en raakt u wellicht vaste opdrachtgevers kwijt. Verder zijn er vele voorbeelden te bedenken van extra kosten. U krijgt misschien een ziekenhuisrekening, omdat u na het ongeval voor korte of langere tijd in het ziekenhuis heeft moeten verblijven en ook het reizen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut brengt kosten met zich mee.

Maar ook andere medische uitgaven die niet binnen het pakket van uw zorgverzekering vallen, zoals schade aan uw auto en kleding, zijn allemaal voorbeelden van betalingen waar u mee te maken kunt krijgen. Tot slot kunt u bij schadeposten nog denken aan eventuele mantelzorg die u nodig heeft of hulp in de huishouding voor de taken die u zelf niet meer kunt uitvoeren.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als u te maken krijgt met letselschade als zzp’er, werkt dit onmiddellijk door op meerdere vlakken in uw leven. De kosten stapelen zich al snel op bij letselschade als zzp’er.

  • U verliest uw inkomen
  • Het werk blijft liggen
  • U verliest mogelijkerwijs belangrijke opdrachtgevers, omdat ze met hun projecten naar anderen gaan.

Het is daarom belangrijk dat u als zzp’er een arbeidsongeschiktheidsverzekering, oftewel een AOV, heeft. Met deze verzekering kunt u zich indekken tegen verloren inkomsten. Daarbij hangt het er wel vanaf welk deel van uw inkomensverlies u verzekerd heeft. Een ander punt om rekening mee te houden is dat de verzekeraar meestal niet meteen uitkeert bij arbeidsongeschiktheid.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Schadevergoeding bij letselschade zzp

De impact van letselschade voor ondernemers is op zijn zachts gezegd groot. Zo komt u niet in aanmerking voor een ziektewetuitkering, omdat u niet in loondienst werkt. Het is daarom essentieel om op korte termijn uw schade te verhalen op de tegenpartij als u door de schuld van de ander letselschade heeft opgelopen. Vandaag nog letselschade melden? Dat doet u eenvoudig via onze website.

Een aandachtspunt bij het aanvragen van een schadevergoeding voor letselschade is de belasting. Zorg er altijd voor dat degene van wie u de schadevergoeding eist een belastinggarantie afgeeft. Dit betekent dat de verzekering de vergoeding van de schade op nettobasis uitkeert. Dit houdt voor u in dat u geen premie of inkomstenbelasting hoeft te betalen. En voor het geval de belasting toch bij u aanklopt: u mag dit gewoon doorschuiven naar de verzekeraar.

Het claimen van uw letselschade: hoe pakt u dit aan?

Als u uw letselschade als zzp’er gaat verhalen op de andere partij, zijn er een aantal zaken die u moet regelen. Om te beginnen dient u de tegenpartij formeel aansprakelijk te stellen. Hier kan onze letselschade advocaat u bij helpen. Vervolgens maakt hij samen met u een overzicht van alle gemaakte kosten. Denk aan medische, juridische en overige kosten. Deze uitgaven neemt u allemaal op in de letselschadeclaim, zodat u alvast een voorschot kunt ontvangen.

Het proces van de kostenverwerking in de schadeclaim en het ontvangen van voorschotten duurt net zolang totdat u geen financiële schade meer ondervindt. Pas op het moment dat u helemaal hersteld bent of als uw klachten stabiel zijn, kan er gesproken worden over een medische eindsituatie. Op dit punt volgt de definitieve afhandeling van de letselschade.

Waar kunt u tegenaan lopen bij letselschade voor zzp’ers?

Het hele proces van letselschade neemt redelijk wat tijd in beslag. Bovendien duurt het enige tijd voordat de verzekering overgaat tot het uitkeren van de geleden schade. Ook is het maar de vraag of de tegenpartij wil meewerken. Zo willen er nog wel eens moeilijkheden ontstaan als de kosten blijven oplopen door blijvend financieel letsel bij bijvoorbeeld een whiplash. Daarnaast moet u erop hopen dat de verzekeraar in uw belang handelt. Het is dan ook van belang om ons letselschadebureau in te schakelen om u bij te staan en ervoor zorgt dat u genoeg financiële voorschotten ontvangt om uw schade te dekken.

Letselschade melden bij Trias Legal

Bij het verhalen van de letselschade voor ondernemers komt dus behoorlijk wat kijken. De hoogte van de eventueel te ontvangen schadevergoeding is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw financiële schade en de vergoeding voor de immateriële schade. Roep daarom altijd de hulp in van de specialisten van letselschadebureau Trias Legal, zodat ze u kunnen voorzien van gedegen advies op maat betreffende uw letselschade zzp.

Wilt u weten hoe uw zaak ervoor staat? Stuur ons e-mail via info@triaslegal.nl. Bent u meer iemand van het persoonlijke contact? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via het volgende telefoonnummer: 010-600 3380 en krijg snel antwoord op al uw vragen!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40