Wat kost een letselschade advocaat?

Home > Wat kost een letselschade advocaat?

Wat kost een letselschade advocaat? Het is niet de eerste vraag waar u stil bij wilt staan als u letselschade heeft opgelopen, maar het is wel belangrijk om te weten. Een letselschade advocaat helpt u door zijn expertise om de procedure goed af te handelen en zorgt voor het best mogelijke resultaat. Op deze pagina vindt u meer informatie over de kosten die verbonden zijn aan het gebruikmaken van een letselschade advocaat.

  • No cure? No pay!
  • Persoonlijk en betrokken aanpak
  • Ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaten
  • Transparante kostenstructuur

Waarom een letselschade advocaat?

Het inhuren van een letselschade advocaat kost geld. Velen zullen zich daarom vooraf de vraag stellen of het wel nodig is om gebruik te maken van een letselschade advocaat. Toch is dit zeker aan te raden. Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in letselschade. Zij kennen het rechtsgebied van binnen en buiten. Hierdoor kunnen zij u bijstaan om tot de beste oplossing te komen. Daarnaast neemt een advocaat u veel zorgen uit handen, waardoor u zich kunt focussen op uw herstel.

De letselschade advocaat stelt bijvoorbeeld de andere partij aansprakelijk. Ook voert de letselschade advocaat de gesprekken met de tegenpartij namens u. Uw belang staat voorop en met de tegenpartij wordt gekeken of de procedure buiten de rechtszaal kan worden gehouden. Pas wanneer onderling niet tot een oplossing gekomen kan worden, komt de zaak voor de rechter. Lees meer informatie over onze letselschade advocaten.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Wanneer moet u een letselschade advocaat inschakelen? In principe kan een letselschade advocaat op verschillende momenten in een procedure betrokken worden. Toch raden we aan om de advocaat vanaf het begin bij het proces te betrekken. Als de advocaat vanaf het begin aanwezig is, is hij op de hoogte van alle details van de procedure. Bepaalde feiten die voor u misschien niet relevant leken op het eerste gezicht kunnen daardoor door de advocaat toch in de procedure worden gebruikt.

De advocaat weet door zijn expertise precies wat belangrijk is voor het voeren van de procedure. Daarnaast kan het u veel tijd en moeite besparen door direct een letselschade advocaat in armen te nemen. 

 
 

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 302 3928

Hoeveel kost een letselschade advocaat?

Er is geen standaard bedrag te geven voor de kosten van een letselschade advocaat. Dit komt omdat veel afhangt van de complexiteit van de zaak. Advocaten werken met een uurtarief, dus dit houdt standaard in dat het meer kost wanneer de advocaat langer met de zaak bezig is. Ook de ervaring van de letselschade advocaat of het feit dat het een spoedklus is, kunnen invloed hebben op de hoogte van de kosten. 

Wie betaalt de kosten?

De Nederlandse wetgeving heeft een gunstige bepaling voor de ‘winnaar’ van een proces. De partij die in het gelijk wordt gesteld, hoeft vaak namelijk niet op te draaien voor de gemaakte kosten voor een advocaat.

Als de aansprakelijkheid van de tegenpartij wordt vastgesteld, wordt deze veroordeeld tot het betalen van de advocaatkosten en overige kosten, zoals kosten van een medisch deskundige. In het geval u in het gelijk wordt gesteld en aansprakelijkheid van de andere partij wordt vastgesteld, hoeft u dus geen advocatenkosten te betalen.

Redelijke kosten

De kosten die door de tegenpartij vergoed dienen te worden, zijn de redelijke kosten. Niet alle kosten komen dus voor vergoeding in aanmerking. De redelijkheid van de kosten houdt in dat de kosten van het inschakelen van de letselschade advocaat in verhouding moeten staan met de omvang van de schade.

Als de schade 500 euro bedraagt, worden advocatenkosten van 2.000 euro bijvoorbeeld niet als redelijk geacht. Daarnaast moet het redelijk zijn dat u een advocaat heeft ingeschakeld. Bij ernstige letselschade is hieraan al gauw voldaan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kosten van een letselschade advocaat? Of wilt u graag contact met een van de medewerkers van Trias Legal zodat we u bij kunnen praten? Neem dan contact op via het contactformulier op onze site. Ook kunt u ons een bericht sturen via Whatsapp. WE nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40