Letselschade bij een verkeersongeval

Home > Letselschade bij een verkeersongeval

Letselschade verkeersongeval

Als u letselschade heeft opgelopen na een verkeersongeval en u niet aansprakelijk bent, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. We maken hierbij onderscheid tussen een materiële schadevergoeding en immateriële schadevergoeding. Bij zowel materiële als immateriële schade staan de specialisten van Trias Legal voor u klaar. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek en ontvang deskundig juridisch advies over een schadevergoeding bij letselschade na een verkeersongeval.

Materiële of immateriële schade na verkeersongeval

Bij materiële schade spreken we over schade die direct in geld is uit te drukken. Dus is bijvoorbeeld uw voertuig beschadigd na een verkeersongeval, dienen er medische kosten betaald te worden of is er een aanpassing nodig aan uw woning of auto? Dan valt dit onder materiële schade. Immateriële schade is minder tastbaar en noemen we daarom smartengeld. Denk bijvoorbeeld aan emotionele schade.

Snel naar

Gratis rechtshulp na een verkeersongeval

Als u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval en u daarvan niet de aanrichter bent, heeft u recht op gratis rechtshulp. De aansprakelijke partij dient niet alleen uw schade te vergoeden, maar ook de kosten die u maakt om uw gelijk te halen. De rechtshulp is dus een onderdeel van de totale schadevergoeding. Neem contact op met letselschadebureau Trias Legal om de mogelijkheden te bespreken.

Betrokken bij een verkeersongeval: de stappen

Om het verhalen van de schade makkelijker te maken, kunt u een aantal dingen doen.

  1. Breng de situatie zo goed mogelijk in kaart of laat de politie dit doen.
  2. Maak foto’s van de verkeerssituatie en de schade.
  3. Vraag getuigen om een verklaring af te leggen.
  4. Vul het schadeformulier zo uitgebreid mogelijk in en laat de tegenpartij het formulier ondertekenen.
 
 

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 302 3928

De verschillende soorten verkeersongevallen

Als het aankomt op verkeersongevallen, zijn er verschillende soorten. Welke dit zijn leest u hieronder.

Auto-ongeluk

Auto-ongeluk letselschade: een van de bekendste soorten van een verkeersongeval is een auto-ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan een kop-staartbotsing, een aanrijding op een kruispunt of een eenzijdig ongeluk. Ook technische mankementen aan een auto of een slecht wegdek kunnen een ongeluk veroorzaken, met alle gevolgen van dien. Vaak kunt u naast de materiële schade, de immateriële schade claimen. Denk hierbij aan het inkomensverlies doordat u tijdelijk niet kunt werken.

Motorongeluk

Motorongeluk letselschade: motorrijders zijn over het algemeen een stuk kwetsbaarder dan automobilisten, omdat zij niet of nauwelijks beschermd worden door hun voertuig. De lichamelijke schade is daarom vaak ook aanzienlijk groter. Bent u op uw motor aangereden door een automobilist? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Het kan echter lastig zijn om de aansprakelijkheid vast te stellen. Helaas wijzen verzekeraars daarom vaker een schadevergoeding van de motorrijder af.

Scooterongeluk

Scooterongeluk letselschade: net als bij een motor, bent u met een scooter aanzienlijk kwetsbaarder in het verkeer dan een automobilist. Bij een aanrijding met een scooter, zal de schade aanzienlijk zijn. Helaas zijn de verzekeraars, net als bij motorongelukken, terughoudend in het uitkeren van een schadevergoeding. Dit omdat scooterrijders vaak roekeloos rijgedrag wordt verweten.

Fietsongeluk

Fietsongeluk letselschade: als fietser heeft u bijna in alle gevallen recht op een schadevergoeding. Dit komt doordat fietsers gezien worden als kwetsbare verkeersdeelnemers. Denk hierbij aan schade aan uw fiets en eventuele medische kosten die na het ongeluk gemaakt zijn.

Voetgangersongeluk

Voetgangersongeluk letselschade: voetgangers zijn, net als fietsers, erg kwetsbaar in het verkeer. Vanwege de grote kwetsbaarheid heeft u als voetganger bijna altijd recht op een schadevergoeding. Ook als u zelf schuld heeft aan het ongeval, is het mogelijk een schadevergoeding te claimen.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer letselschade: zelfs als u als passagier in de trein, tram of bus zit die onderdeel uitmaakt van een verkeersongeval waarbij u schade opgelopen heeft, kunt u een schadevergoeding claimen.

Aansprakelijkheid na een verkeersongeval

Niet iedereen is bekend met het feit dat ze recht hebben op een schadevergoeding nadat ze betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval. De aansprakelijke partij is verplicht alle schade te vergoeden die door het ongeluk ontstaan is. Het is daarbij wel belangrijk dat de geclaimde schade direct toegebracht is door de aansprakelijke partij.

Schadevergoeding na verkeersongeval

Bent u betrokken bij een verkeersongeval en bent u daarvan niet de aansprakelijke partij? Dan kunt u dus in de meeste gevallen een schadevergoeding claimen voor zowel de materiële als immateriële schade. Het is echter wel van belang dat u de geleden schade zo snel mogelijk, maar minimaal binnen 5 jaar claimt. Het recht op het ontvangen van een schadevergoeding is namelijk aan verjaring onderhevig.

Hulp nodig bij het aanvragen van schadevergoeding na een verkeersongeval?

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval en wilt u hulp bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij? Neem dan contact op met de specialisten van Trias Legal. We zijn bereikbaar via 010-600 3380 of stuur ons een mail via info@triaslegal.nl. We helpen u graag verder.

Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40