Slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Home > Nieuws > Slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Slachtoffer van een bedrijfsongeval? Trias Legal helpt de schade op uw werkgever te verhalen

Als er lichamelijk letsel ontstaat als gevolg van een plotselinge gebeurtenis op uw werk, spreken we van een bedrijfsongeval of arbeidsongeval. Zo’n incident kan grote gevolgen hebben voor de betrokkene. In het ergste geval is diens leven voorgoed getekend door letsel en beperkingen. Ook zijn er de nodige financiële gevolgen. Gelukkig kan de schade in de meeste gevallen worden verhaald op de werkgever. Trias Legal kan daarbij helpen.

Bedrijfsongevallen in beeld

Bedrijfsongevallen komen veelvuldig voor. Er gebeuren jaarlijks meer dan 200.000 ongevallen op de werkvloer. Ruim 2.000 daarvan zijn ernstig en volgens het RIVM overlijden jaarlijks ongeveer 60 mensen na bedrijfsongevallen. Veel bedrijfsongevallen vinden plaats in de bouw, de landbouw en de afvalverwerkingssector.

De top 3 van meest voorkomende ernstige bedrijfsongevallen zijn:

  • Machine-ongevallen
  • Ongeval met vallende voorwerpen of materialen
  • Valpartijen van ladders of steigers

In dit artikel gaan we uitgebreid in op wat een arbeidsongeval precies is, wie aansprakelijk is en hoe een vergoeding werkt.

De aansprakelijkheid van de werkgever

Werkgevers zijn in principe aansprakelijk voor arbeidsongevallen. Zij zijn verplicht ervoor te zorgen dat werknemers hun werkzaamheden veilig kunnen uitoefenen, zonder letsel op te lopen. Als de werkgever kan aantonen dat alle maatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen dat de werknemer geen schade lijdt, is de werkgever in beginsel niet aansprakelijk. Maar in de meeste gevallen slaagt de werkgever daar niet in. Dat betekent dat de werkgever geheel of gedeeltelijk aansprakelijk is.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Het verhalen van schade

De eerste stap bij het verhalen van schade is de aansprakelijkstelling. Er moet altijd eerst iemand aansprakelijk worden gesteld voordat het slachtoffer aanspraak kan maken op schadevergoeding. Vervolgens erkent de werkgever aansprakelijkheid, of de rechter stelt de aansprakelijkheid vast. Omdat het gaat om lastige juridische materie is het inschakelen van een letselschadespecialist zoals Trias Legal verstandig.

De hoogte van de schadevergoeding

Het is vooraf lastig te bepalen op hoeveel vergoeding u recht heeft. Naast gederfde inkomsten en medische kosten zijn er nog andere kosten die u vergoed kunt krijgen. Bijvoorbeeld de kosten van hulp en voorzieningen en smartengeld. Het is belangrijk om goed bij te houden welke kosten u maakt, zodat u deze later kunt claimen. Trias Legal helpt u daarbij.

Wij helpen u verder.

Juridische hulp

Bent u het slachtoffer van een bedrijfsongeval en zoekt u juridische hulp? Neem dan contact op met Trias Legal. Wij luisteren naar uw verhaal, brengen uw schade in kaart en zorgen voor een rechtvaardige schadevergoeding. Dat is een hele geruststelling!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40