Wist je dat..?

Trias Legal > Nieuws > Wist je dat..?

Wist je dat..?

  1. Wist je dat je als voetganger of fietser bijna altijd recht hebt op schadevergoeding? Zelfs wanneer de aanrijding je eigen schuld was.
  2. Wist je dat wij u kosteloos helpen? Het laten behandelen van uw dossier bij Trias Legal kost u helemaal niets!
  3. Wist je dat de juridische term voor emotionele schade of verdriet, smartengeld is?
  4. Wist je dat jouw schadevergoeding kan worden verlaagd als je geen gordel hebt gedragen tijdens het ongeval? Dit heet
  5. Wist je dat je ten gevolge van een ongeval een vergoeding kunt krijgen voor huishoudelijke hulp
Ongeval

De in deze zaak geldende artikel 7:658 BW heeft de volgende uitgangspunten:

  1. De werknemer moet zelf stellen en bewijzen dat hij in de uitoefening van zijn functie schade heeft geleden. Daarvoor is voldoende dat komt vast te staan dat het ongeval hem is overkomen op de werkplek (ruim begrip).
  2. Als dat vaststaat, dan is de werkgever in beginsel aansprakelijk, tenzij hij aantoont dat hij niet is tekortgeschoten in zijn zorgplicht (eveneens ruim begrip) als bedoeld in artikel 7:658 lid 1 BW. Aansprakelijkheid kan dan uiteindelijk nog worden uitgesloten als hij stelt, en zo nodig bewijst, dat nakoming van zijn zorgplicht het ongeval niet zou hebben voorkomen of dat de schade in belangrijke mate het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer. Het laatste is alleen het geval als kan worden aangetoond dat werknemer van tevoren daadwerkelijk bewust is geweest van het roekeloze karakter van zijn gedraging.
  3. Artikel 7:658 BW heeft niet tot doel een absolute waarborg te geven voor de bescherming van de werknemer tegen gevaar. E.e.a. is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Educatief:

  1. In artikel 185 van de Wegenverkeerswet worden fietsers en voetgangers benoemd als zwakke verkeersdeelnemers. ZIj worden zwakke verkeersdeelnemers genoemd, omdat zij niet in gemotoriseerde voertuigen rijden. Dit houdt in dat zij beter beschermd zijn voor de wet in het geval van een aanrijding met een sterke De sterke verkeersdeelnemer moet in bijna alle gevallen minstens 50% van de schade vergoeden, zelfs bij een fout van de fietser of voetganger.
  2. Letsel hoeft niet altijd fysiek te zijn. Er kan ook sprake zijn van psychisch letsel. Geestelijk of psychisch letsel is een beschadiging aan de geest. Dit is niet altijd van de buitenkant te zien. Psychisch letsel na een ongeval kan zich uiten in slapeloosheid en angstklachten. U kunt ook last hebben van herbelevingen van het Ook als u psychisch letsel hebt opgelopen, hebt u recht op een schadevergoeding na een ongeval.
  3. Slachtoffers hebben ten gevolge van een ongeval recht op een vergoeding voor huishoudelijke hulp. Onder huishoudelijke hulp wordt onder andere schoonmaken, boodschappen doen en koken verstaan. De vergoeding van huishoudelijke hulp wordt bepaald aan de hand van een richtlijn. De richtlijn maakt hierbij een onderscheid tussen licht tot matig letsel en zwaar letsel. In bepaalde gevallen kan er ook worden afgeweken van de richtlijn.
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Wij helpen u verder.

Soortgelijke situatie meegemaakt?

Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40