Arbeidsinspectie: werkgevers kunnen meer doen om letselschade op de werkvloer te voorkomen

Home > Nieuws > Arbeidsinspectie: werkgevers kunnen meer doen om letselschade op de werkvloer te voorkomen

Het gaat niet goed met de arbeidsveiligheid in Nederland. Dat blijkt uit een rapportage van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Ondanks de inspanningen van werkgevers en werknemers gebeuren er dagelijks ongevallen op de werkvloer. Een deel daarvan kan worden voorkomen. De inspectie spoort werkgevers en sectoren daarom aan om meer aandacht te geven aan arbeidsveiligheid.

Cijfers

In 2021 werden er bij de Arbeidsinspectie maar liefst 3.482 arbeidsongevallen gemeld. 62 mensen overleden als gevolg van een ongeval tijdens het werk. Relatief veel ongevallen vonden plaats in kleine bedrijven. Met name bij bedrijven in afvalbeheer (163), bouw (131), industrie (79) en in de landbouw, bosbouw en visserij (totaal 75). Slachtoffers waren vaak jonger dan 24 jaar of ouder dan 44 jaar.

Uitzendkrachten

Bij 17 procent van de ongevallen die de Arbeidsinspectie heeft onderzocht waren uitzendkrachten betrokken. Dit is meer dan verwacht, aangezien het aandeel uitzendkrachten onder de werkenden ongeveer 7 procent bedraagt. Per sector worden uitzendkrachten vaker dan verwacht slachtoffer van een ongeval in de sectoren landbouw, zakelijke dienstverlening, groot- en detailhandel, transport en logistiek en bouw.

Voor de oververtegenwoordiging van uitzendkrachten bij ongevallen is geen sluitende verklaring te geven, aldus de Arbeidsinspectie. Waarschijnlijk doen uitzendkrachten vaker gevaarlijk werk en is er iets vaker sprake van een gebrek aan kennis en vaardigheden waarmee uitzendkrachten hun taken uitvoeren.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Letselschade door een arbeidsongeval

Heeft u letselschade opgelopen tijdens uw werk? Neem dan vrijblijvend contact op met Trias Legal om de mogelijkheden van een schadeclaim te bespreken. Wij staan voor u klaar.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40