De schadepost Zelfwerkzaamheid bij letselschade: vergoeding van kosten voor onderhoud aan huis en tuin

De schadepost Zelfwerkzaamheid bij letselschade: vergoeding van kosten voor onderhoud aan huis en tuin

Als u letselschade hebt opgelopen, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval, dan kunt u tijdelijk niet meer de klussen doen in en om uw woning die u voorheen altijd zelf deed. Het gaat hier bijvoorbeeld om werkzaamheden als schilderen, de heg knippen of kleine reparaties uitvoeren. Als u kunt aantonen dat u het geplande onderhoud aan uw huis en tuin niet meer zelf kunt doen, dan zal de aansprakelijke verzekeraar deze schade moeten vergoeden. Deze schadepost noemen we Zelfwerkzaamheid. Trias Legal helpt u bij het verhalen van deze schade.

De hoogte van de vergoeding

Er bestaan vaste richtlijnen over de vergoedingen voor hulp in en rondom het huis, opgeschreven door de Letselschade Raad. U krijgt de daarin afgesproken vergoeding. Daarbij wordt gelet op de volgende omstandigheden:

  • Welk werk deed u vóór het ongeluk zelf?
  • Wat voor woning heeft u?
  • Hoe groot zijn uw woning en tuin?
  • Heeft u een koopwoning of een huurwoning?

De Richtlijn Zelfwerkzaamheid van De Letselschade Raad voorziet in een berekeningsmethode en normbedragen voor het verrichten van werkzaamheden aan en rond de woning. Het gaat om werkzaamheden die als gevolg van het ongeval tegen betaling door vakmensen moeten worden verricht. Denk bijvoorbeeld aan tuinonderhoud, schilderen en behangen. Houd er rekening mee dat u facturen of bonnetjes van schilder, stukadoor of tuinman bewaart.

Belangrijke tips

  • Houd de kosten van klussen aan huis bij
  • Bewaar bonnetjes en facturen
  • Schakel een gespecialiseerde advocaat in
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Hulp van Trias Legal

Bij het verhalen van letselschade, zoals de schadepost Zelfwerkzaamheid, is de hulp van een gespecialiseerde belangenbehartiger onmisbaar. Zonder deskundige begeleiding loopt u het risico dat uw schade niet volledig wordt vergoed, wat op termijn tot financiële problemen kan leiden.

Zoekt u gespecialiseerde juridische hulp bij letselschade? Neem dan contact op met Trias Legal. Wij staan voor u klaar, luisteren naar uw verhaal en zorgen ervoor dat al uw schade zo snel mogelijk wordt vergoed.

Heeft u onze hulp nodig? Neem vandaag nog contact met ons op!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40