Directe schadebehandeling bij letselschade: Trias Legal zorgt ervoor dat al uw schade wordt vergoed

Directe schadebehandeling bij letselschade: Trias Legal zorgt ervoor dat al uw schade wordt vergoed

Sinds juli 2021 kunnen auto-eigenaren hun voertuigschade laten afhandelen door de eigen verzekeraar, ook wanneer een tegenpartij voor de schade aansprakelijk is. Dat noemen we ‘directe schadeafhandeling’. Verzekeraars zijn van plan om deze vereenvoudigde vorm van schaderegeling ook in te voeren in letselschadezaken. Trias Legal vindt dat geen slecht idee, zolang het slachtoffer maar een belangenbehartiger inschakelt. In dit artikel leggen we uit waarom.

Wat is directe schadeafhandeling?

Directe schadeafhandeling dus. Hierbij stelt de verzekeraar van de schadelijdende partij de aansprakelijkheid van de veroorzaker en de voertuigschade vast en keert deze uit aan de eigen verzekerde. De schade wordt vervolgens door de verzekeraars onderling verrekend. Inmiddels geldt directe schadeafhandeling voor schade aan auto’s, campers en motoren.

Deze vorm van schaderegeling heeft voor zowel verzekerden als verzekeraars een aantal voordelen. Schadeafwikkeling wordt eenvoudiger en efficiënter. En het leidt tot grotere tevredenheid bij klanten, want zij hoeven immers niet meer met een andere verzekeraar in discussie, want de eigen verzekeraar regelt en betaalt de schade. Ze krijgen meestal ook sneller hun vergoeding.

Ook bij letselschade?

Als het aan het Verbond van Verzekeraars ligt, vallen binnenkort ook letselschades onder de directe schadeverzekering. Ze hopen ook in letselschadezaken schades sneller en goedkoper te kunnen afwikkelen. Het slachtoffer weet sneller wat de verzekeraar vergoedt en blijft gevrijwaard van discussie over aansprakelijkheid of schade. Dat is tenminste de gedachte.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Schakel een belangenbehartiger in!

Maar ook de eigen verzekeraar wil natuurlijk het liefst zo min mogelijk betalen. Daarom is het ook bij directe schadeafhandeling, net als bij reguliere schadeafhandeling, van groot belang om een belangenbehartiger in te schakelen. Een letselschadespecialist, zoals Trias Legal, controleert of de schadeposten kloppen en of alle schade volledig wordt betaald. Laat u daarom vanaf het begin door ons vertegenwoordigen, zodat u weet waar u recht op heeft.

Trias Legal helpt

Onze hulp kost u niets, want de kosten van onze bijstand moeten worden betaald door de aansprakelijke verzekeraar. Heeft u vragen over directe schadeafhandeling of wilt u meer weten over letselschade? Neem dan vandaag nog contact op met Trias Legal.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40