Een belangrijke schadepost die gemakkelijk kan worden vergeten: Economische kwetsbaarheid

Home > Nieuws > Een belangrijke schadepost die gemakkelijk kan worden vergeten: Economische kwetsbaarheid

Een belangrijke schadepost die gemakkelijk kan worden vergeten: Economische kwetsbaarheid

Slachtoffers van ongevallen hebben vanwege hun letselschade tijdelijk of blijvend een slechte positie op de arbeidsmarkt. Van het mooie carrièreperspectief van voor het ongeval is niets meer overgebleven. De juridische term hiervoor is ‘verhoogde economische kwetsbaarheid’. Het betekent in de praktijk dat het door het letsel voor u lastiger is om een andere baan te vinden. Door de beperkingen kan uw loopbaan blijvend beïnvloed zijn. Gelukkig houdt Trias Legal hier rekening mee bij het claimen van uw schadevergoeding bij de aansprakelijke partij!

Wat is economische kwetsbaarheid?

Veel ongevalsslachtoffers raken door het ongeval tijdelijk of blijvend (geheel of gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Dat heeft een negatief effect op uw carrièreverloop. Bovendien verkleint het mogelijk uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Voor veel slachtoffers moeten aanpassingen op de werkplek worden aangebracht, of er wordt een functie op maat gecreëerd, zodat het slachtoffer ondanks de beperkingen toch kan blijven werken. Ondanks dat u op deze manier goed kan blijven functioneren, is er toch sprake van verhoogde economische kwetsbaarheid.

Want stel dat u ontslagen wordt, bijvoorbeeld omdat het bedrijf failliet gaat of door een reorganisatie. Dan is het voor u heel lastig om een nieuwe passende baan te vinden. Bij iedere sollicitatie zult u het moeten opnemen tegen sollicitanten zonder beperkingen. Daardoor zal het langer duren voordat u een nieuwe baan vindt.

Hoe wordt economische kwetsbaarheid vastgesteld?

Economische kwetsbaarheid is een schadepost waarvoor Trias Legal namens u een vergoeding claimt bij de aansprakelijke verzekeraar. Bij het vaststellen van de hoogte van de compensatie voor economische kwetsbaarheid wordt rekening gehouden met uw specifieke omstandigheden:

  • Uw woonplaats, leeftijd, opleidingsniveau
  • De ernst van uw letsel
  • Uw arbeidsverleden
  • Uw loopbaanvooruitzichten voor het ongeval
  • Uw huidige loopbaanvooruitzichten
  • De prognose van uw eventuele herstel

Kom ik in aanmerking voor zo’n compensatie?

Ja, alle letselschadeslachtoffers kunnen te maken krijgen met verhoogde economische kwetsbaarheid. Of u nu in loondienst werkt, zelfstandig ondernemer bent (DGA, zzp’er, freelancer) of nog studeert. Zelfs mensen die ten tijde van het ongeval al arbeidsongeschikt waren, kunnen door het ongeval in een nog kwetsbaardere situatie terecht zijn gekomen.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Wij helpen u verder.

Meer informatie en advies

Wilt u meer informatie over het verhalen van uw schade, bijvoorbeeld over de schadepost economische kwetsbaarheid? Trias Legal schiet u graag te hulp!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40