‘Intelligente lockdown’ Coronavirus / COVID-19

Home > Blog > ‘Intelligente lockdown’ Coronavirus / COVID-19
Intelligente lockdown vanwege coronavirus / COVID-19 - Trias Legal letselschade praktijk
Intelligente lockdown

Strengere maatregelen vanwege COVID-19

Het kabinet heeft maandagavond 23 maart aangekondigd strenger toe te zullen zien op de naleving van de bestaande maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze bestaande maatregelen zijn verder aangescherpt: alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen zijn in ieder geval tot maandag 1 juni verboden, ditmaal is er geen ondergrens aan het aantal aanwezigen. Groepen met drie of meer mensen die het gebod van 1,5 meter onderlinge afstand overtreden, lopen het risico – naar Nederlandse begrippen – hoge boetes te krijgen.

Premier Rutte

Maximaal 3 personen samen

“Houd je aan de 1,5 meter afstand. Doe je dat niet, dan gaan we handhaven vanaf drie personen,” aldus premier Rutte. De centrale boodschap van de toespraak is dat we met zijn allen zoveel mogelijk thuis dienen te blijven en alleen naar buiten gaan wanneer dat écht nodig is. Een frisse neus halen of boodschappen doen mag, maar dan alleen.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Om deze onderlinge afstand te bewaken is, in samenspraak met de supermarktbranche, afgesproken dat winkels er streng op kunnen toezien dat er niet te veel mensen tegelijk boodschappen doen. Wat de aanscherping betekent voor de horeca, kapperszaken, scholen en thuiswerkers is nog niet bekend. Het kabinet kondigde eerder aan dat daar een sluiting voor geldt tot 6 april, maar dit kan ook nog veranderen volgens Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Premier Rutte legt de ‘intelligente lockdown’ uit als een situatie waarbij (alleen) gezonde mensen nog de vrijheid hebben om alleen naar buiten te gaan. Een aanscherping van deze vorm zou een ‘totale lockdown’ zijn, maar dat hoopt de premier te voorkomen. Als reactie op de beelden van afgelopen weekend waar mensen in groten getale de natuur, het strand of de bouwmarkt bezochten, zegt Rutte: “Je leeft niet voor jezelf. Houd je aan de afspraken. Doe het voor de ouderen en de kwetsbaren.”

Gezinnen mogen nog wel samen naar buiten, maar een bokstraining op het strand of een picknick met vrienden in het park mag niet meer.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40