Kan een letselschade claim verjaren? Trias Legal zorgt ervoor dat de verjaring tijdig wordt gestuit!

Home > Nieuws > Kan een letselschade claim verjaren? Trias Legal zorgt ervoor dat de verjaring tijdig wordt gestuit!

Kan een letselschade claim verjaren? Trias Legal zorgt ervoor dat de verjaring tijdig wordt gestuit!

Uw recht op schadevergoeding in verband met letselschade is niet oneindig. Uw vordering kan verjaren, waarna schadevergoeding niet meer kan worden afgedwongen. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de veroorzaker tijdig aansprakelijk stelt. Door spoedig na het ontstaan van het letsel een letselschadespecialist in te schakelen, zoals Trias Legal, voorkomt u dat uw letselschade verjaart. Er zijn twee verschillende verjaringstermijnen waarmee we rekening moeten houden.

Relatieve verjaringstermijn

De verjaringstermijn voor letselschade is in de meeste gevallen vijf jaar nadat u bekend bent geworden met uw schade. Deze verjaringstermijn heet de relatieve verjaringstermijn. Deze verjaringstermijn gaat lopen op het moment dat u bekend bent met de schade en weet wie de aansprakelijk partij is.

Absolute verjaringstermijn

Er zijn gevallen waarbij de relatieve verjaringstermijn van vijf jaar niet geldt. In die gevallen is de verjaringstermijn twintig jaar. Deze termijn noemen we de absolute verjaringstermijn. De absolute (of lange) verjaringstermijn geldt in gevallen waarin u niet bekend bent met de schade en/of de aansprakelijke partij.

Discussie over verjaring

De vraag wanneer u bekend bent geworden met uw schade en met de aansprakelijke partij kan onderwerp worden van discussie. Daarom is het goed om te weten dat in de rechtspraak regels zijn geformuleerd die gebruikt worden om vast te stellen wanneer een verjaringstermijn begint te lopen. Deze regels zijn:

  • de verjaringstermijn begint pas te lopen als u in staat bent een vordering in te stellen;
  • het is niet vereist dat u absolute zekerheid heeft over de schade en de aansprakelijk persoon, een vermoeden is voldoende;
  • van u wordt wel verwacht dat u onderzoek uitvoert naar de schade en de aansprakelijke partij;
  • het argument dat u niet bekend bent met de regels omtrent verjaring, is geen belemmering voor het aanvangen van de verjaringstermijn.
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Rechtshulp is essentieel

Het is altijd verstandig om de verjaring van uw letselschade claim te laten beoordelen door een letselschadedeskundige. Mogelijk moet de verjaring van uw claim gestuit worden. Verjaring van uw letselschadezaak wordt gestuit door de mededeling dat u aanspraak maakt op vergoeding van uw schade. Trias Legal kunt u daarbij helpen. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken dat uw letselschadevordering verjaart.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40