Letselschade als gevolg van een medische fout: uw schade kan worden verhaald op de zorgverlener

Home > Nieuws > Letselschade als gevolg van een medische fout: uw schade kan worden verhaald op de zorgverlener

Letselschade als gevolg van een medische fout: uw schade kan worden verhaald op de zorgverlener

Ieder jaar lopen duizenden mensen letsel op als gevolg van een medische ingreep die helaas niet is verlopen zoals verwacht. Het kan gaan om een fout tijdens een operatie, een onjuist beoordeelde hersenscan, een foutief gestelde diagnose of de verstrekking van een verkeerd medicijn. Al deze incidenten kunnen onbedoeld forse letselschade veroorzaken. Alle schade die is veroorzaakt door een fout van een zorgverlener, waaronder ook de immateriële schade, moet worden vergoed.

Gelukkig heeft een patiënt die schade oploopt door een medische misser recht op volledige schadevergoeding. De betrokken zorgverlener is aansprakelijk als hij of zij niet heeft gehandeld zoals van een redelijk bekwaam arts verwacht mag worden.

De verhaalbare schade

De schade die moet worden vergoed kan bestaan uit zowel materiële als immateriële schade, namelijk vermogensschade en smartengeld. Net als in andere letselschadezaken is het uitgangspunt dat het slachtoffer zoveel mogelijk in dezelfde situatie moet worden teruggebracht als voor de fout gelopen ingreep. De omvang van de schade wordt vastgesteld door de situatie van de patiënt na de medische fout te vergelijken met de toestand zoals die zou zijn geweest zonder medische fout.

Discussie met de verzekeraar

Zorgverleners zijn tegen aansprakelijkheid verzekerd. Een gebruikelijke tactiek van verzekeraars is om de aansprakelijkheid af te wijzen. Daarbij wordt vaak als argument gebruikt dat er geen sprake is van een medische fout, maar van een complicatie: een onbedoelde en ongewenste gebeurtenis, zonder dat er sprake is van verwijtbaar handelen door de zorgverlener. Voor de gevolgen van een complicatie is de arts niet aansprakelijk, maar voor een gemaakte fout wel. Trias Legal kan onderzoeken of er sprake is van een complicatie of van een medische fout. Daarvoor beschikken we over bekwame medisch adviseurs.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Gespecialiseerde hulp van Trias Legal

Het vaststellen van de juiste omvang van de schade is vakwerk. Bij Trias Legal werken experts die gespecialiseerd zijn in schadevaststelling bij letselschadeslachtoffers. Zo weer u zeker dat uw schadeclaim correct en volledig is. Wilt u uw letselschadezaak aan ons voorleggen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40