Letselschade door een kapotte bakfiets? Trias Legal helpt u uw schade te verhalen!

Home > Nieuws > Letselschade door een kapotte bakfiets? Trias Legal helpt u uw schade te verhalen!

Letselschade door een kapotte bakfiets? Trias Legal helpt u uw schade te verhalen!

Uit onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat bakfietsen van Babboe met grote regelmaat breken, wat kan leiden tot zeer ernstig letsel. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft besloten dat deze bakfietsen vanwege de veiligheidsrisico’s niet meer verkocht mogen worden. Wat kun je doen als je letselschade hebt opgelopen door een kapotte bakfiets? Trias Legal, uw specialist in het verhalen van letselschade, geeft het antwoord.

Een fiets met een gebrekkig frame, bijvoorbeeld vanwege haarscheurtjes in het staal, is levensgevaarlijk en kan leiden tot zeer ernstig letsel. Dat geldt des te meer voor een bakfiets waarin kleine kinderen vervoerd worden, bijvoorbeeld wanneer al fietsend kinderen uit de bak vallen. Zeker wanneer dit gebeurt in druk verkeer.

RTL Nieuws deed onderzoek naar Babboe bakfietsen en toonde aan dat de frames van deze bakfietsen met grote regelmaat breken. Momenteel is het advies om de fiets te laten staan en er niet meer op te rijden. Het gaat om de modellen City, Curve, Big, Dog, Max, Mini, Pro Trike en Carve. Het gaat in Nederland vermoedelijk over tienduizenden fietsen. Babboe meldt op haar website dat de voorbereidingen voor een terugroepactie in volle gang zijn.

Hoe te handelen bij letselschade

Heeft u letselschade opgelopen door een gebrekkige bakfiets? Of liepen uw kinderen verwondingen op? Voor deze letselschade is de fietsfabrikant aansprakelijk. Dat betekent dat alle financiële gevolgen van het incident door de fabrikant moeten worden vergoed.

De wet is op dit punt duidelijk. Als u een nieuwe bakfiets koopt, dan mag u erop vertrouwen dat die veilig is. Als de fiets toch gebrekkig blijkt te zijn en u of uw kind loopt daardoor letselschade op, dan is de producent van de bakfiets voor uw schade aansprakelijk. Dat betekent dat de fabrikant al uw geleden en nog te lijden schade moet vergoeden.

Maar eerst moet de fabrikant aansprakelijk worden gesteld. Trias Legal helpt u daarbij.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Trias Legal helpt u verder

Heeft u vragen of wilt u uw letselschadezaak met ons bespreken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! De letselschadespecialisten van Trias Legal staan voor u klaar.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40