Letselschade door een losse stoeptegel? U kunt uw schade in veel gevallen verhalen op de gemeente!

Home > Nieuws > Letselschade door een losse stoeptegel? U kunt uw schade in veel gevallen verhalen op de gemeente!

Letselschade door een losse stoeptegel? U kunt uw schade in veel gevallen verhalen op de gemeente!

Stel, u loopt voor een boodschap naar de supermarkt als u plotseling plat op de stoep ligt. Wat is er gebeurd? U bent gestruikeld over een losliggende stoeptegel. Zo’n plotselinge valpartij kan grote gevolgen hebben. Als er sprake is van letselschade, is het goed om na te gaan of deze kan worden verhaald.

De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor goed onderhouden straten, fietspaden en stoepen. Dat betekent dat ze zich moet inspannen om de infrastructuur in een goede en veilige staat te houden. Daarvoor is regelmatig onderhoud nodig en als er zich toch een onveilige situatie voordoet, mag u van de gemeente verwachten dat daarop snel wordt ingegrepen.

Is de gemeente aansprakelijk?

Maar als het toch misgaat, zoals in het voorbeeld hierboven, kunt u de gemeente dan ook aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Ja, dan kan! Bij letselschade is dat zelfs heel verstandig, omdat u anders zelf moet opdraaien voor de schade. Maar is een schadeclaim bij de gemeente ook kansrijk? Dat leggen we graag aan u uit.

Natuurlijk kan een gemeente niet alle incidenten voorkomen. Daar houden rechters in hun beoordeling van een zaak ook rekening mee. Maar als een gemeente op de hoogte was van een onveilige situatie, maar desondanks niet heeft ingegrepen, dan kan zij verantwoordelijk worden gehouden voor het ongeval. Bijvoorbeeld als omwonenden al over de gevaarlijke situatie hadden geklaagd, of er al eerder op dezelfde plek één of meerdere ongevallen hadden plaatsgevonden. Dan kun je stellen dat de gemeente de onveilige situatie kende en had moeten ingrijpen.

Hulp bij letselschade

De regeling van een letselschade is specialistisch werk. Hulp van een letselschadejurist is onmisbaar, om ervoor te zorgen dat alle schade door de wederpartij wordt vergoed. De letselschade specialisten bij uitstek treft u aan bij Trias Legal. Bent u het slachtoffer geworden van een onveilige stoep? Of betrokken geraakt bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval en u wilt uw letselschade claimen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u vrijblijvend en gratis te woord.

Met Trias Legal staat u er niet alleen voor! 

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Wij helpen u verder.

Soortgelijke situatie meegemaakt?

Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen u graag verder!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40