Letselschade opgelopen bij een aanrijding met een tractor? Trias Legal helpt bij het verhalen van uw schade!

Home > Nieuws > Letselschade opgelopen bij een aanrijding met een tractor? Trias Legal helpt bij het verhalen van uw schade!

Trias Legal legt uit: verschillende vormen van aansprakelijkheid

Op het  platteland staat het najaar traditioneel in het teken van de oogsttijd. Dat betekent extra opletten voor boeren én burgers! Er is veel landbouwverkeer onderweg, wat zorgt voor drukte op de wegen en een hoger risico op dodelijke ongelukken op de weg. Landbouwvoertuigen en ander wegverkeer is een gevaarlijke combinatie, die leidt tot vaak ernstige ongevallen. Als u letselschade oploopt bij een aanrijding met een tractor, heeft u recht op schadevergoeding. Trias Legal helpt u om uw schade volledig te verhalen.

Cijfers

Onder landbouwvoertuigen vallen zowel land- en bosbouwtrekkers (tractoren) als zelfrijdend werkmaterieel: machines voor gebruik in de landbouw, de bouw, de grond-, weg- en waterbouw en het groenonderhoud. In totaal rijden er in ons land 750.000 land- en bosbouwvoertuigen rond.

Jaarlijks vallen in Nederland zo’n 25 doden en 250 gewonden bij ongevallen met landbouwvoertuigen. De slachtoffers zijn haast nooit bestuurders van de voertuigen zelf, maar medeweggebruikers. Ten opzichte van begin jaren 90 is het gemiddeld aantal verkeersdoden door een ongeval met een landbouwvoertuig gestegen van 1 naar 2 procent van het totaal aantal verkeersdoden in Nederland. Ruim de helft van de slachtoffers valt in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Overijssel.

Belangrijke tips

De belangrijkste tip die voor elke weggebruiker van belang is? Geef landbouwverkeer de ruimte! Blijf uit de dode hoek van de chauffeur. Stap van de fiets. Blijf uit de buurt. En zoek een veilige plek als ze passeren.

Een andere tip is om oogcontact te zoeken met de chauffeur en te zorgen dat u opvalt. Belangrijk is dat u een voertuig ziet en hoort naderen, dus doe de telefoon of oortjes liefst uit of matig het volume.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Trias Legal helpt!

Heeft u schade opgelopen door toedoen van een ander, en wilt u uw schade op de wederpartij verhalen? Dan is het verstandig om gespecialiseerde juridische hulp in te schakelen.

Trias Legal staat voor u klaar! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40