Letselschade opgelopen door een hondenbeet?

Home > Nieuws > Letselschade opgelopen door een hondenbeet?

Letselschade opgelopen door een hondenbeet? Trias Legal verhaalt uw schade op de eigenaar van het dier

Vorige maand raakte een kind van nog geen jaar oud zwaargewond door een aanval van een valse rottweiler. Het kind liep bij het drama blijvend letsel op en kampt waarschijnlijk lange tijd met de gevolgen van een trauma. Helaas is deze gebeurtenis geen eenmalig incident, de gevallen van bijtletsel door honden komen vaak voor. Als er sprake is van letselschade, dan kan deze gelukkig op de eigenaar van het dier worden verhaald. Natuurlijk kunt u daarvoor bij Trias Legal terecht.

Ernstig letsel door een hondenbeet

Een aanval van een hond kan zorgen voor ernstig letsel, zoals littekens en letsel aan armen, benen of beten in het gezicht. De financiële gevolgen kunnen bestaan uit medische kosten, reiskosten voor medische behandelingen en soms zelfs arbeidsongeschiktheid. Daarnaast leidt zo’n traumatische gebeurtenis tot pijn, angst en verdriet, waarvoor smartengeld kan worden gevorderd.

Vergoeding van de schade

Gelukkig moet deze schade door de eigenaar van de hond worden vergoed. Veel eigenaren kunnen daarvoor een beroep doen op hun aansprakelijkheidsverzekering (AVP-verzekering). In de wet staat dat de eigenaar van een dier altijd aansprakelijk is voor eventuele schade die het dier toebrengt aan anderen. Dat geldt niet alleen voor materiële schade, zoals kapotte kleding, maar ook voor toegebrachte letselschade. Daarnaast heeft het slachtoffer van een hondenbeet altijd recht op smartengeld.

Hulp van een échte letselschade specialist

Let op! Bij het verhalen van letselschade is de hulp van een specialist nodig. Zo weet u zeker dat alle schade ook daadwerkelijk wordt vergoed. De specialisten van Trias Legal weten precies welke stappen moeten worden gezet om uw schade vergoed te krijgen. Ook de kosten van rechtshulp worden op de aansprakelijke partij verhaald, wat betekent dat onze hulp u niets kost.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Wij helpen u verder.

Neem contact op met Trias Legal

Heeft u letsel opgelopen door een hondenbeet? Of was u het slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? Trias Legal staat voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos gesprek.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40