Moeilijk objectiveerbaar letsel: laat u niet afschepen door de verzekeraar!

Home > Nieuws > Moeilijk objectiveerbaar letsel: laat u niet afschepen door de verzekeraar!

Moeilijk objectiveerbaar letsel: laat u niet afschepen door de verzekeraar!

Moeilijk of niet objectiveerbaar letsel is letsel waarbij een arts geen medische oorzaak kan vaststellen. Bij moeilijk objectiveerbaar letsel kan het lastig zijn om het causaal verband aan te tonen tussen de klachten en beperkingen en het ongeval. In deze gevallen weigeren verzekeraars vaak om de ongevalsschade te vergoeden. Geen zorgen, Trias Legal kan u in deze gevallen helpen!

Wanneer is letsel moeilijk objectiveerbaar?

Moeilijk objectiveerbaar letsel zijn klachten en beperkingen zonder aantoonbare medische oorzaak. Een veelvoorkomend voorbeeld van niet objectiveerbaar letsel zijn whiplashklachten. Andere voorbeelden zijn chronische pijnklachten na een ongeluk en aanhoudende klachten na een hersenschudding of hersenkneuzing. Dit zijn allemaal klachten die een slachtoffer ervaart, maar die niet kunnen worden vastgelegd met een röntgenfoto, scan of een ander medisch onderzoek.

Schadevergoeding niet medisch objectiveerbaar letsel

Als u klachten heeft die medisch moeilijk aan te tonen zijn, betekent dat zeker niet dat u geen recht heeft op schadevergoeding. Voor moeilijk objectiveerbare klachten beoordelen we of de klachten reëel, niet ingebeeld, niet voorgewend en niet overdreven zijn. Voor een schadevergoeding is ook belangrijk dat aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • De klachten bestonden niet voor het ongeval
  • Het ongeval kan de klachten hebben veroorzaakt
  • Een alternatieve verklaring voor het ontstaan van de klachten ontbreekt

Jurisprudentie in whiplashzaken

Het is algemeen bekend dat een arts een whiplash niet kan aantonen. Een whiplash is daarom een vorm van moeilijk objectiveerbaar letsel. Omdat whiplashletsel veel voorkomt, meestal ontstaan door een kop-staartbotsing, is er veel jurisprudentie ontstaan over de aansprakelijkheid en het causaal verband in whiplashzaken. Deze uitspraken van rechters over de aansprakelijkheid voor whiplashletsel gebruiken we ook voor schadevergoeding van ander moeilijk objectiveerbaar letsel.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe om te gaan met moeilijk objectiveerbaar letsel of wilt u uw letselschadezaak aan ons voorleggen? Het team van experts van Trias Legal staat voor u klaar! Neem gerust contact met ons op. Wij luisteren naar uw verhaal, geven u alle informatie die u zoekt en helpen u desgewenst bij het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40