Op zoek naar hulp bij letselschade? Hier moet je op letten bij de keuze van een belangenbehartiger

Home > Nieuws > Op zoek naar hulp bij letselschade? Hier moet je op letten bij de keuze van een belangenbehartiger

Op zoek naar hulp bij letselschade? Hier moet je op letten bij de keuze van een belangenbehartiger

Personen die gewond zijn geraakt bij ongevallen, zoals verkeersongevallen, arbeidsongevallen of medische ongevallen, hebben het recht om schadevergoeding te vorderen van de aansprakelijke partij. Om ervoor te zorgen dat alle schade wordt vergoed, is gespecialiseerde rechtsbijstand van groot belang. Maar welke soorten hulp zijn er en waar moet je op letten bij het kiezen van een belangenbehartiger? Het is verstandig om dat vooraf goed op een rijtje te zetten, om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt.

De zoekmachine van Google toont u honderden letselschadebedrijven. Google heeft deze bedrijven echter niet gecontroleerd om te zien of ze de gewenste kwaliteit kunnen leveren. Het is daarom belangrijk om te weten waar u op moet letten, anders krijgt wellicht u spijt van uw beslissing om een bedrijf in te huren.

Problemen door onvoldoende kwaliteit

Het is belangrijk om te weten dat het verlenen van rechtsbijstand bij het verhalen van letselschade een complex juridisch beroep is. Helaas zijn er veel bedrijven die u gouden bergen beloven, maar dat niet waar kunnen maken. Dit kan tot grote problemen leiden, waaronder een te lage vergoeding of een onnodig langdurig of problematisch claimproces.

Soorten rechtshulp bij letselschade

Er zijn drie soorten belangenbehartigers:

  • Rechtsbijstandsverzekeraar
  • Letselschadeadvocaat
  • Letselschade-expert
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Deskundige hulp

Niet iedereen die zich voordoet als letselschade-expert heeft de expertise om slachtoffers adequaat te helpen. Hoe zie je het verschil tussen goede en slechte belangenbehartigers?

Daarvoor bestaat in Nederland een landelijk erkende kwaliteitsregeling: het Nederlands Instituut van Registerexperts (NIVRE). De titel registerexpert (NIVRE-re) wordt alleen aan een persoon verleend als er wordt voldaan aan hoge opleidings- en kwaliteitseisen. Hierdoor wordt de kwaliteit die deze persoon aan cliënten kan leveren gewaarborgd.

Wij helpen u verder.

Soortgelijke situatie meegemaakt?

Bij Trias Legal werkt uiteraard een registerexpert Personenschade. Daardoor kunt u bij ons kantoor rekenen op de beste hulp bij het verhalen van uw letselschade.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40