Stel, u wordt aangereden door een militair voertuig, hoe werkt dan de schaderegeling?

Home > Nieuws > Stel, u wordt aangereden door een militair voertuig, hoe werkt dan de schaderegeling?

Stel, u wordt aangereden door een militair voertuig, hoe werkt dan de schaderegeling?

Iedereen weet: een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker in het verkeer! Een aanrijding is altijd vervelend, want het geeft een boel rompslomp. Als u daarbij ook nog letselschade oploopt, is dat vreselijk. Zeker in bepaalde delen van Nederland kan het zomaar gebeuren dat u betrokken raakt bij een aanrijding met een militair voertuig, bijvoorbeeld in de buurt van een kazerne of een militair oefenterrein.

Militaire voertuigen zijn niet verzekerd zoals andere weggebruikers en de schaderegeling verloopt iets anders dan bij normale ongevallen. Trias Legal geeft informatie en advies en kan behulpzaam zijn bij de schaderegeling!

Als u de aanrijding heeft veroorzaakt

Bent u zelf de veroorzaker van de aanrijding? Dan is de schaderegeling hetzelfde als bij andere ongevallen. Uw eigen WA-verzekering zal de schade in behandeling nemen en afhandelen. Als u een allriskverzekering heeft, zal ook uw eigen voertuigschade worden vergoed. Heeft u daarnaast ook een ongevallenverzekering? Dan wordt, overeenkomstig de polisvoorwaarden, ook uw letselschade vergoed. Wilt u deskundig advies daarover, naam dan contact op met Trias Legal.

Als de aanrijding is veroorzaakt door een militair voertuig

Als de aanrijding door een militair voertuig is veroorzaakt, verloopt de schaderegeling anders. Als er sprake is van een ernstig ongeval, bijvoorbeeld als er gewonden zijn gevallen, zal er een proces-verbaal worden opgemaakt. Het proces-verbaal wordt in dit geval niet opgemaakt door de politie, maar door de Koninklijke Marechaussee.

Heeft u schade opgelopen die door een militair voertuig is veroorzaakt, dan kunt u contact opnemen met de sectie Claims van het Ministerie van Defensie. Dat kan telefonisch, via nummer (088) 956 19 51 of door een e-mail te sturen. Het is belangrijk om de volgende gegevens te melden: uw naam, adres, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en de schadelocatie. Vervolgens geeft u gedetailleerde informatie over het ongeval.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

De schaderegeling

De afdeling Claims van het ministerie van Defensie neemt uw schadeclaim in behandeling. Als wordt vastgesteld dat Defensie aansprakelijk is voor het ongeval en de schade is vast komen te staan, zal uw schade door Defensie worden vergoed.

Wij helpen u verder.

Hulp van Trias Legal

Zeker als er sprake is van letselschade is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Trias Legal staat letselschadeslachtoffers met raad en daad terzijde. Het is ons dagelijks werk om ervoor te zorgen dat onze cliënten een maximale schadevergoeding ontvangen.

U hoeft onze kosten niet te betalen, want deze verhalen we op de aansprakelijke partij. Wilt u meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40