Studievertraging opgelopen door een ongeval? Wij verhalen ook deze schade namens u op de aansprakelijke partij

Home > Nieuws > Studievertraging opgelopen door een ongeval? Wij verhalen ook deze schade namens u op de aansprakelijke partij

Studievertraging opgelopen door een ongeval? Wij verhalen ook deze schade namens u op de aansprakelijke partij

Duizenden mensen worden jaarlijks het slachtoffer van een ongeval, zoals een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Het kan dus iedereen overkomen. Een ernstig ongeval heeft grote gevolgen voor uw functioneren thuis, uw werk of mogelijk uw studie. Wist u dat u de kosten van een door een ongeval opgelopen studievertraging op de aansprakelijke partij kunt verhalen? Trias Legal helpt u daarbij.

De schade die na een ongeval optreedt bij studievertraging kan uit verschillende onderdelen bestaan, zoals extra studiekosten, waaronder boeken- en examenkosten, schade die optreedt doordat u pas later op de arbeidsmarkt actief zal zijn of schade als gevolg van een aangepaste opleiding of opleiding op een lager niveau. Om deze gevolgen zorgvuldig in kaart te brengen, schakelt u een letselschadespecialist in. Trias Legal kan u hierbij helpen.

Richtlijn De Letselschade Raad

De richtlijn Studievertraging van De Letselschade Raad voorziet in normbedragen voor schadevergoeding indien een ongeval, medisch incident of misdrijf leidt tot studievertraging. De richtlijn ziet op de studievertraging als zodanig en het daardoor later betreden van de arbeidsmarkt. Het gaat om een studievertraging van maximaal één jaar.

De vergoeding ziet op de vertraging in de opleiding die op het moment van het ongeval wordt gevolgd. De vergoeding wordt vastgesteld op basis van het normbedrag dat daarvoor geldt in het jaar dat de schadepost studievertraging wordt geregeld. Trias Legal vertelt u er graag meer over.

Overige schade

Extra studiekosten als gevolg van studievertraging vallen niet onder de richtlijn. Deze uitgaven verschillen van geval tot geval en zullen met kostenspecificaties onderbouwd moeten worden.

Er kan sprake zijn van schade wegens studievertraging als gevolg van een aangepaste opleiding of opleiding op een lager niveau. Deze schadefactor dient afzonderlijk te worden beoordeeld en maakt deel uit van het vast te stellen verlies van arbeidsvermogen.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Meer weten?

Bij Trias Legal bent u aan het juiste adres voor het verhalen van uw letselschade. Of het nu gaat om schade als gevolg van studievertraging of inkomstenverlies uit arbeid, wij zetten uw schade zorgvuldig op een rij en zorgen ervoor dat alle schade wordt vergoed door de aansprakelijke partij.

Heeft u letselschade opgelopen en zoekt u deskundige bijstand bij het verhalen van uw schade? Neem dan contact met ons op.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40