Top drie van meest voorkomende bedrijfsongevallen

Home > Nieuws > Top drie van meest voorkomende bedrijfsongevallen

Top drie van meest voorkomende bedrijfsongevallen

De meeste werkgevers zorgen voor een veilige werkomgeving. Toch gebeuren er in Nederland jaarlijks ruim 200.000 ongevallen op de werkvloer. Een paar duizend hiervan zijn volgens de Arbeidsinspectie ernstig, en zo’n 60 mensen overlijden jaarlijks door een bedrijfsongeval. Trias Legal helpt de slachtoffers om hun schade op de werkgever te verhalen.

Top 3

De top 3 van meest voorkomende bedrijfsongevallen zijn:

  1. Machine ongevallen: de draaiende delen van een machine zijn bijvoorbeeld niet goed afgeschermd.
  2. Ongevallen met vallende objecten: bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld niet goed vastgezet.
  3. Valpartijen van ladders: een ladder is bijvoorbeeld niet veilig geplaatst.

In dit artikel zullen we bespreken wat een bedrijfsongeval precies is, wie er aansprakelijk is en hoe het precies werkt met schadevergoedingen.

Wat is een bedrijfsongeval?

Wanneer een ongeval op de werkvloer plaatsvindt, en er lichamelijk letsel ontstaat, dan spreken we van een bedrijfsongeval of arbeidsongeval. Er kan zowel materiële als immateriële schade zijn. Ook moet het ongeval gebeuren tijdens het uitvoeren van arbeid of op de werkplaats.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Schadevergoeding

In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk voor het bedrijfsongeval. In die gevallen moet de schade van de slachtoffers door (de verzekeraar van) de werkgever worden vergoed. Schadevergoeding die je kunt krijgen is bijvoorbeeld vergoeding van de kosten van het inhuren van huishoudelijke hulp, reiskosten naar het ziekenhuis, de kosten van het inhuren van rechtshulp. Verder zijn mogelijke aanpassingen aan je huis ook kosten die je vergoed kunt krijgen van je werkgever. Tot slot kun je aanspraak maken op een bepaald bedrag aan smartengeld, als compensatie voor de pijn en de ongemakken waarmee je te maken hebt gekregen.

Wij helpen u verder.

Hulp van Trias Legal

De eerste stap richting schadevergoeding is dat de werkgever aansprakelijk gesteld moet worden. De meeste werkgevers zijn goed verzekerd, waardoor een aansprakelijkheidsverzekeraar de zaak namens de werkgever zal behandelen.

Het is verstandig om in een vroeg stadium een letselschade-expert in te schakelen, die je kan helpen met het onderbouwen en bewijzen van de letselschade. Trias Legal helpt u daar graag bij. Onze experts staan klaar om u vlot en kundig te helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40