Wanneer heeft u recht op smartengeld?

Home > Nieuws > Wanneer heeft u recht op smartengeld?

Wanneer heeft u recht op smartengeld? Trias Legal biedt hulp

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Dan heeft u recht op volledige schadevergoeding, waaronder smartengeld. U heeft vast wel eens van smartengeld gehoord of erover gelezen in de media. Dan weet u dat veroorzakers van ongevallen de daders van misdrijven smartengeld moeten betalen. In dit artikel geven we u antwoord op de meest gestelde vragen over smartengeld.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een schadepost, namelijk een financiële compensatie voor de immateriële schade die u als gevolg van een ongeval heeft opgelopen. Het gaat om een vergoeding voor het ongemak, leed en verdriet dat de benadeelde ondervindt als gevolg van het ongeval.

Hoe wordt de hoogte van het smartengeld bepaald?

De hoogte van smartengeld is lastig te berekenen. Daarom wordt gekeken naar rechterlijke uitspraken in vergelijkbare situaties. De belangrijkste jurisprudentie op het gebied van smartengeld worden gebundeld in het Smartengeldboek.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Wat is het hoogste bedrag aan smartengeld dat ooit is uitgekeerd?

Het hoogste bedrag dat door een Nederlandse rechter aan een slachtoffer is toegewezen, zelfs driemaal, bedraagt €350.000,-. Het ging hierbij om zaken waarbij het slachtoffer ernstig blijvend letsel had opgelopen, met grote gevolgen voor diens verdere leven.

Wij helpen u verder.

Waar kan ik terecht voor juridische hulp?

Het regelen van een letselschade is specialistenwerk. Bij Trias Legal treft u op dit gebied de superspecialisten. Het is ons dagelijks werk om letselschadeslachtoffers adequaat te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze al hun schade zo spoedig mogelijk krijgen vergoed.

Heeft u letselschade opgelopen? Of wilt u meer informatie over smartengeld? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact op met Trias Legal!

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40