Welke gevolgen heeft letselschade voor uw pensioen?

Home > Nieuws > Welke gevolgen heeft letselschade voor uw pensioen?

Welke gevolgen heeft letselschade voor uw pensioen?

Wanneer u vanwege opgelopen letselschade arbeidsongeschikt raakt, dan heeft u te maken met een daling van uw inkomen. U bent zich er waarschijnlijk niet van bewust, maar uw pensioen loopt dan ook gevaar. Daarom is het belangrijk om bij de regeling van uw letselschade goed te letten op de schadepost pensioenschade. Trias Legal begeleidt u daarbij.

Complex onderwerp

Pensioenschade is een best een complex vraagstuk, omdat we het niet over schade hebben die zich nu voordoet, maar pas na uw pensionering. Toch is het heel belangrijk om daar aandacht aan te besteden, zodat u dan geen geld tekort komt. Het vaststellen van de juiste pensioenschade is niet eenvoudig, want er bestaan veel verschillende soorten pensioenregelingen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden.

Vaststelling van pensioenschade

Bij pensioenschade stellen we ons de vraag hoeveel pensioen u zou hebben ontvangen als het ongeval niet zou hebben plaatsgevonden, in vergelijking met de situatie mét ongeval. Soms is het verschil klein, maar vaak is het verschil enorm. Zeker als er sprake is van een fors verlies van inkomen door het ongeval, is ook pensioenschade een zeer belangrijk onderdeel van de letselschadeclaim.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Trias Legal helpt!

Trias Legal heeft de expertise in huis om te onderzoeken welke financiële consequenties het ongeval heeft na uw pensionering. We zetten alle informatie over uw pensioen op een rij: welke pensioenregeling is van toepassing? Welke arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen zijn daarin opgenomen? Wat is er geregeld omtrent premievrije voortzetting van de pensioenopbouw? Zo nodig kunnen we u helpen dit tijdig aan te vragen.

Pensioenschade is zo’n een complex vraagstuk dat zelfs lang niet alle letselschadeprofessionals u hiermee adequaat kunnen helpen. De belangenbehartiger moet namelijk financieel onderlegd zijn en actuele kennis hebben van de verschillende definities op het gebied van pensioenen en op basis van de juiste informatie een goede inschatting kunnen maken van mogelijke schade.

Wij helpen u verder.

Meer weten?

Wilt u meer weten over pensioenschade? Of heeft u letselschade opgelopen door toedoen van een ander en zoekt u deskundige juridische hulp bij het verhalen van een schadevergoeding? Trias Legal staat voor u klaar! Neem vandaag nog contact met ons op.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40