Wie betaalt de letselschade advocaat?

Home > Nieuws > Wie betaalt de letselschade advocaat?
zwart notitieboekje met de tekst Trias Legal letselschade op de cover

Wie betaalt de letselschade advocaat?

Het oplopen van letselschade door een ongeluk brengt vaak veel vragen met zich mee. Eén van de belangrijkste vragen die slachtoffers stellen is: “wie betaalt de letselschade advocaat?“. In de meeste gevallen wordt deze kost gedragen door de aansprakelijke partij, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de financiële aspecten van juridische bijstand. Zoekt u duidelijkheid over uw situatie en hoe uw kosten gedekt worden? Contacteer ons nu voor een vrijblijvend gesprek. Onze experts helpen u graag verder.

De vergoeding van een letselschade advocaat

Als u letselschade heeft opgelopen door de schuld van een ander, bent u gerechtigd tot compensatie. Dit omvat niet alleen de schade die u heeft geleden, maar ook de kosten voor juridische bijstand die u inschakelt om deze compensatie te claimen. Trias Legal maakt gebruik van de diensten van huisadvocaten, ook deze kosten vallen onder de vergoeding.

Volgens de wet

De kosten voor een letselschade advocaat worden in de regel betaald door de aansprakelijke partij. Dit is vastgelegd in het Nederlandse recht, meer specifiek in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel stelt dat de kosten voor het verkrijgen van voldoening buiten rechte – oftewel de kosten die u maakt om uw schade vergoed te krijgen zonder dat daar een rechtszaak aan te pas komt – onderdeel zijn van de schade die vergoed moet worden door de aansprakelijke partij.

No cure, no pay bij Trias Legal

Veel letselschade advocaten werken op basis van ‘no cure, no pay’, zo ook bij Trias Legal. Dit betekent dat u alleen kosten betaalt als er daadwerkelijk een schadevergoeding voor u wordt verkregen. Lukt dat niet, dan hoeft u ook niets te betalen. Dit model verlaagt de drempel om juridische hulp in te schakelen en zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot gerechtigheid, ongeacht financiële situatie.

Uitzonderingen en belangrijke aandachtspunten

Het is belangrijk om te vermelden dat er situaties kunnen zijn waarin de dekking van juridische kosten ter discussie kan staan, bijvoorbeeld als de aansprakelijkheid gedeeltelijk bij het slachtoffer ligt. In zulke gevallen kan een deel van de kosten voor uw rekening komen. Het is daarom essentieel om vooraf duidelijke afspraken te maken met uw letselschade advocaat over de kosten van een letselschade advocaat en de betaling ervan.

Letselschade advocaat inschakelen via Trias Legal

Bent u op zoek naar deskundige juridische bijstand bij uw letselschadezaak? Neem dan contact op met Trias Legal of bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen bij het claimen van de compensatie die u verdient. Laat de kosten u niet tegenhouden; in de meeste gevallen worden deze gedekt door de aansprakelijke partij.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers