Heeft u letselschade opgelopen? Naast uw financiële schade heeft u ook recht op smartengeld!

Home > Nieuws > Heeft u letselschade opgelopen? Naast uw financiële schade heeft u ook recht op smartengeld!

Heeft u letselschade opgelopen? Naast uw financiële schade heeft u ook recht op smartengeld!

Ongevallen veranderen levens voor altijd. Hoewel het de verantwoordelijkheid is van de aansprakelijke partij om de veroorzaakte schade te vergoeden, is het moeilijk om de omvang van sommige gevolgen van een ongeval in geld uit te drukken. Deze ingrijpende incidenten zorgen ervoor dat slachtoffers verdriet voelen, de pijn van hun blessures en onzekerheid over hope het verder moet. Ook voor deze immateriële schade bestaat een financiële schadepost: het smartengeld.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding die wordt gegeven aan iemand die letsel, pijn, onzekerheid en ongemak heeft opgelopen als gevolg van een ongeval. Alle slachtoffers die letselschade hebben opgelopen als gevolg van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, hebben recht op smartengeld.

Welk bedrag aan smartengeld is redelijk?

Bij het vaststellen van de hoogte van het smartengeld bij een letselschadeclaim is een gespecialiseerde letselschadejurist of -advocaat nodig. Deze deskundige kan de situatie van het slachtoffer zorgvuldig vergelijken met andere zaken in rechterlijke uitspraken, en zodoende een adequate inschatting maken van een redelijk bedrag aan smartengeld. Dit helpt om een ​​idee te krijgen van de hoogte van de vergoeding die waarschijnlijk zal worden toegekend.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Waarom is het inschakelen van een jurist belangrijk?

Verzekeraars proberen de schade die ze moeten uitkeren te minimaliseren door een lage schikking na te streven. Schadeposten als het smartengeld, maar ook verlies van inkomsten en medische kosten worden te laag ingeschat. Het inschakelen van een letselschadespecialist als belangenbehartiger is daarom erg belangrijk. Alleen dan weet u zeker dat alle (toekomst)schade ook daadwerkelijk wordt vergoed.

Wij helpen u verder.

Soortgelijke situatie meegemaakt?

De juristen van Trias Legal zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Uw belang staat voor ons centraal. Samen met u zorgen we voor een correct en volledig overzicht van de schade en een redelijk bedrag aan smartengeld. Daar kunt u op vertrouwen.  

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40